ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

ترشی و حفظ مواد مغذی

تاریخ درج : سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸

آیا می دانید ترشی ها با سرکه خانگی مواد مغذی و ویتامین ها را در خود حفظ می‌کنند؟ قدیم که مواد غذایی در هر فصلی موجود نبود، ترشی ها نقش مهمی در سلامتی مردم ایفا می‌کردند. به گفته استاد سید محمد موسوی، محقق و عضو هیئت جامع طب ایرانی اسلامی، ترشی مجاری صفراوی را باز می کند و مانع از تشکیل سنگ در کیسه صفرا می شود. همچنین گیاهان و محصولات ضد سرطان در ترشی ها به خاطر سرکه علیه سلول های سرطانی فعال می شوند. تحقیقات  نشان می دهد به کار بردن مواد ضد سرطانی در ترشی ها از سرطان کبد، مجاری صفراوی، معده، پانکراس، روده ها، رکتوم، سرطان خون، لنف، حنجره، زبان، رحم و تخمدان پیشگیری می کند و اگر مواد موجود در ترشی خانگی برای سرطان های مختلف تنظیم شده باشد، در درمان انواع سرطان ها هم در کنار سایر تدابیر نقش مؤثری خواهد داشت.سرکه خانگی نقش متلاشی کردن اخلاط سرطانی را بازی می کند و مواد موثرِ ضد سرطانی در ترشی ها را تا عمق توده های سرطانی همراهی می کند، االبته بهتر است بدانید در خصوص افراد سالم اگر در مورد ترشی ها منعی وجود داشته باشد، به خاطر زیاده‌روی مصرف آنهاست. این منع از زیاده روی فقط درباره ترشی ها نیست، بلکه در مورد همه غذاها و داروها وجود دارد.جالب است بدانید سردی ترشی ها هیچ ضرری ندارد و باید توجه داشت برخی سرطان ها با مواد سرد آرام می شوند و با گرمی ها فعال می‌شوند.از طرف دیگر افزودن ادویه گرم مانند نعناع، گلپر، فلفل سیاه، فلفل قرمز، کرفس، سیر، زنجبیل، هل و... باعث کاستن از سردی ترشی و لطافت و اشتها‌آوری ترشی و کمک به هضم غذا می شود.ترشی سالم به مقدار کم همراه غذا  اشتها را باز می‌کند و میکروب های معده را می کشد و قاطع زهرصفراست، علاوه بر این برخی از ترشی ها در از بین بردن عفونت معده نقش قاطعی دارند.اما ترشی ها اگر زیاد مصرف شوند، بدن را ضعیف و لاغر می کنند. در ضمن ترشی برای معده عصبی و تشنج و صرع نیز مضر و نیاز به اصلاح دارد و اگر کم و همراه غذا مصرف شود، با افزایش اشتها بدن را فربه و سالم و پوست بدن و رخسار را نیکو و شفاف می کند.ترشی هنگام سرماخوردگی و التهاب مجاری تنفسی نباید مصرف شود، البته در این مورد برای برخی افراد استثنا وجود دارد بدین معنی که این افراد هنگام سرماخوردگی ترشی می خورند و خود را در معرض گرما قرار می دهند. واکنش بدن آنها به گونه‌ای است که در مدت کوتاهی تعریق صورت گرفته و بیماری با تهاجم گسترده سیستم ایمنی به سرعت از بین می‌رود. ترشی‌ها برای معده ضعیف و زخم معده و اثنی عشر باید به مقدار خیلی کم و همراه با غذا و مصلحات مصرف شود. البته ترشی باید با سرکه خانگی تهیه شود.

url : http://www.isfahanziba.ir/node/94986

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی