ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

دلمه کلم برگی!

تاریخ درج : پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۷
شماره روزنامه: 

دلمه برگ مو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که می توانید طرز تهیه آن را از زبان ناهید امیدوار، استاد دانشگاه جامع علمی و کاربردی و از مربیان نمونه کشوری بخوانید.

 

مواد لازم
کلم برگ: یک عدد بزرگ
پیاز داغ: یک پیمانه
سبزی دلمه:یک کیلو گرم
برنج: یک پیمانه
لپه پخته:2/1 پیمانه
گوشت چرخ کرده: 5/0 کیلو
رب گوجه فرنگی: سه قاشق غذاخوری
آب گوشت: یک لیوان
نمک: به اندازه کافی
فلفل: به میزان لازم
دارچین: به اندازه کافی
سرکه: به میزان لازم 

 

طرز تهیه
ابتدا پیاز را تفت می دهیم و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم.نمک، فلفل و ادویه های مورد نظر را اضافه کرده و با یکدیگر خوب مخلوط می کنیم. حال سبزی های ساطوری شده و یک قاشق رب را اضافه می کنیم. لپه پخته شده را به همراه برنج آبکش شده در این مرحله به مواد اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانید کمی زرشک هم در این مرحله به موادتان اضافه کنید. حال در این مرحله اجازه می دهیم تا مواد با یکدیگر با حرارت ملایم کمی پخته شوند. در ظرف بزرگی آب ریخته به همراه نمک و کمی سرکه اجازه می دهیم تا جوش بیاید. کلم را درون آب در حال جوش می اندازیم تا کمی نرم شود و بتوان برگ های آن را از یکدیگر جدا کرد. برگ های جدا شده را درون آبکش ریخته و اجازه می‌دهیم کاملا خشک شوند. به خاطر  داشته باشید باید قسمت سفت انتهای برگ‌ها را جدا کنید. پس از خشک و آماده شدن برگ ها کمی از مواد گوشتی را درون برگ ها گذاشته و تک تک آنها را سفت و محکم می‌پیچیم تا مواد در هنگام پخت از برگ ها خارج نشوند و به هیچ عنوان روزنه ای وجود نداشته باشد. کف قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و تعدادی از برگ‌های اضافی کلم را ته قابلمه می گذاریم. سپس دلمه های پیچیده شده را دانه دانه درون قابلمه می‌چینیم.رب گوجه فرنگی را با کمی روغن، نمک، فلفل و آبلیمو تفت می دهیم (در صورت تمایل می‌توانید کمی شکر به این مواد اضافه کنید). در صورت داشتن آب گوشت، پس از تفت رب،  آن را اضافه می کنیم. حال سس ما آماده است تا روی دلمه‌ها بریزیم. بشقابی را روی دلمه ها قرار می دهیم و جسم سنگینی را روی بشقاب می گذاریم تا در حین پخت باز نشوند. دلمه ها با  حرارت ملایم،  1 تا 5/1 ساعت کاملا پخته می‌شوند./گروه سبک زندگی

url : http://www.isfahanziba.ir/node/90418

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی