شما اینجا هستید
روایت کامروایی
زهره قندهاری / دبیر سرویس شهر و شهرستان
سیدحسین رضازاده 12 خردادماه 1339 در محله دردشت، یکی از قدیمیترین محلات شهر اصفهان در خانوادهای روحانی متولد شد. پدرش، مرحوم حجتالاسلام حاج سید فضلالله رضازاده از سال ها پیش در زمره اهل علم و فضل درآمده و در علوم عالیه الهی و دانشهایی چون ادبیات، هیئت و نجوم، جغرافیا، اقوامشناسی و... به تخصص و تبحر رسیده بود؛ از این رو اغلب اهالی دردشت، او را به عنوان یکی از استادان بزرگ حوزه علمیه اصفهان میشناختند.سید حسین، پنجمین فرزند از یک خانواده نهنفری است که از همان دوران طفولیت تحت تربیت و ارشاد پدری عالم و فرزانه و مادری صالح قرار گرفت و با مسائل عقیدتی و بینش مذهبی که در خانواده سادات، شأن و جایگاهی ویژهای داشت، اخت و الفت پیدا کرد: «مردم محله دردشت برای ذریه حضرت زهرا(س) ارزش و اعتبار ویژه و حتی برای کودکان سادات، احترام و توجه خاصی قائل بودند و از آنها انتظاری سوای دیگران داشتند. این امر به همراه آموزشهای دینی و عقیدتی پدر، موجب شد از همان ابتدا متوجه رفتار و گفتار خویش بوده و طریق مذهب و سنت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را پیش گیریم تا علاوه بر اتصال نسلی و ارتباط موروثی با خاندان رسالت، در عمل نیز پیرو مناسبی برای دستورات و فرامین ارزنده آن بزرگواران باشیم.» پدر سید حسین علاوهبر دانش و معرفت، در هنر شعر نیز دستی دیرینه داشت و نخستین انجمن شعرای اصفهان با حضور بزرگانی چون مرحوم مغفور استاد صغیر اصفهانی، مرحوم مشفقی، مرحوم گلزار و... بهطور هفتگی در منزل آنها برگزار می شد که این امر در لطافت طبع و تقویت ذوق هنری فرزندان، تاثیری شگرف برجای گذاشت.تبلور این ذوق هنری و لطافت احساس را میتوان در آثار هنری به کار رفته در ساختمان موسسه تحقیقات و نشر معارف اهلبیت(ع) که بعدها به دست سید حسین ساخته شد، جستوجو کرد.سید حسین، تحصيلاتش را از مدرسه نور دانش آغاز کرد؛ يعنی همان دومين مکان که با راهنمايی پدر در آن زمزمه عشق را شنيد و باورکرد و... عاشقشد.این مدرسه همان جایی بود که پدر سید حسین ترجیح میداد فرزندانش در آنجا تحصیل کنند تا از این طریق، تعلیم آنها به صرفِ آموختن خواندن و نوشتن و فراگیری علوم مادی محدود نشود و از علم اخلاق، حدیث و قرآن نیز اندوختهای برای آنها فراهم شود:«آموزگار اول من، مرحوم آقای ناجی بود. یک آقازاده تمامعیار و یک معلم دینی، اخلاقی و معرفتی. ما هرچه داریم از این اندوخته خوب بود که توانستیم پیشرفت کنیم و وارد مسائل اجتماعی شویم. پدرم معتقد بود همگام با تحصیلات برای آیندهای روشن و تامین هزینههای زندگی باید به کسب مهارت و آشنایی با کسب و کار نوجوان اقدام کرد؛به همین منظور با مذاکره با یکی از تجار متدین و نامی بازار اصفهان، قرار شد من نزد او شاگردی کنم تا با بهرهمندی از آموزههای استاد و یادگیری اصول و مبانی کسب و کار و نحوه تعاملات و نوع خرید و فروش در بازار، بتوانم خود در زمینه کسب و کار، فروشگاهی را دائر کنم و مشغول کار شوم.
ورود به بازار
با عنایات خداوند متعال و استمداد از حضرات ائمه معصوم(ع) و مساعدت یکی از بستگان و حمایت و تشویق دوستان، خاصه آشنایان پدرم در بازار، یک باب مغازه در دروازه اشرف بازار اصفهان، سرای داوودی در سال 1354 خریداری کردم و این آغاز فعالیتهای من در بازار بود. با اخذ نمایندگی فروش محصولات یکی از کارخانههای تولیدی که در زمان خود در خاورمیانه بینظیر بود، توانستم با توزیع محصولات شرکت استارلایت (تولید کننده جورابهای زنانه، مردانه، بچهگانه و... با بهترین کیفیت و استانداردهای روز) جایگاه بسیار خوبی در بازار و میان تجار صنف مربوط پیدا کنم. در سال 1360 موفق به تاسیس مؤسسه تولیدی اصفهان جوراب و رقیب شرکت استارلایت در کشور شدم و توانستم با برنامهریزی و مهندسی تولید، بخشی از نیازهای نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه، جورابهای مخصوص سربازان و پرسنل را از طریق قرارداد با شرکت اتکا و همچنین سازمان فروشگاههای شهر و روستا تامین کنم.در کنار این تولیدات، محصولات متنوعی طراحی و تولید کردم که با استقبال فروشگاههای زنجیرهای کشور ازجمله فروشگاههای قدس، تعاونی سپه، تعاونی فرهنگیان و شرکت تعاونی امکان روبهرو شد. همه محصولات به صورت یکجا با قرارداد یکساله به این فروشگاهها تحویل داده میشد. از سال 1372 وارد خرید و فروش لوازم خانگی شدم. در ابتدا نمایندگی شرکت بوتان و چند کارخانه تولیدی در زمینه محصولات خانگی و صوتی و تصویری را کسب کردم و با قرارداد نمایندگی شرکت سامسونگ در استان اصفهان با همکاری برادرم در زمینه توزیع محصولات آن شرکت در شهر اصفهان، فعالیت خود را تاکنون ادامه دادهام. علاوه بر فعالیتهای تجاری تصمیم گرفتم برای توسعه فعالیتهای اقتصادی خود وارد کارهای عمرانی شوم. اولین کار عمرانی خود را در ساخت مجموعه تجاری در خیابان مشیر حدود 200 متری بازار اصفهان به نام ساختمان الغدیر تجربه و به دنبال این موفقیت ساختمان تجاری اداری میرداماد را در ساختمان هاتف، مقابل پمپ بنزین شکر شکن احداث کردم و در پی آن ساخت و برپایی مجموعههای مسکونی، تجاری و اداری که همه با نام کوثر ولایت 1،2،3،4 شمارهگذاری میشد، ادامه یافت.کارهای عمرانی در حوزه ساخت و ساز واحدهای مسکونی، تجاری و اداری بهعنوان بخشی از فعالیتهای اقتصادی من بود که خیر و برکت آن در سراسر زندگی ام قابل مشاهده است.»سید حسین، خاطرات بسیاری دارد: «14ساله بودم که برخی از مساجد اصفهان را به آموزش و حفظ قرآن تجهیز کردم. آن روزها رسانههایی مانند تلگرام و واتسآپ نبود و لزوم آشنایی کودکان با قرآن و احکام بسیار ضرورت داشت که به لطف پدرم این امر حاصل شد.»
تاسیس خیریهها و صندوقهای قرضالحسنه
به گفته سید حسین تاسیس خیریهها و صــنــدوق هـای قـرضالـحـسـنه از مهمترین فعالیتهایی است که ضرورت جامعه محسوب میشود: «در راهاندازی 41خیریه مشارکت کردم؛ مانند انجمن خیریه مددکاری امامزمان(عج) که یکی از انجمنهای شاخص و فاخر در سطح کشور است و کفالت ایتام را برعهده دارد. انجمن خیریه ام اس، دیابت، انجمن کوثر ولایت، انجمن خیریه بیمارستان الزهرا(س) و انجمن خیریه بیمارستان عسگریه از دیگر اقداماتی بود که با همکاری دوستان انجام شد.»او میگوید: «ساخت خوابگاه متاهلان واقع در دانــشـگاه صـنـعـتـی اصـفـهـان، شاخصترین کاری استکه انجام دادم. این مجموعه با 120 واحد آپارتمان 60 متری در پنج بلوک، نقش بسیار مهمی در اسکان دانشجویان متاهل دارد که در سال 1380 کلنگزنی شد و در سال 1383 به بهرهبرداری رسید. با توجه به استقبال و جایگاهی که این خوابگاهها دارد، احداث فاز دوم آن را هم در سال 1396 آغاز کردیم. این مجموعه خوابگاهها در سال 1398 به بهرهبرداری میرسد.» ساخت موسسه تحقیقات و نشر معارف اهلالبیت(ع) یکی از آرزوهای سید حسین بوده است: «جسم، روح، امکانات و ذوقم را به کار گرفتم تا ساختمان موسسه آماده خدمترسانی شود و آنرا وقف کردم تا از هر نوع انحصارطلبی و گزندی به دور ماند. عملیات ساختمانی آن در سال 1381 شروع شد و با برنامهریزی دقیق در سالروز میلاد امامرضا(ع) به بهرهبرداری رسید و در اختیار شیفتگان و علاقهمندان معارف گهربار و نورانی اهلبیت(ع) قرار گرفت. کتابخانه این مجموعه با امکان پذیرش در راستای انتقال اقیانوس عظیم اهلالبیت(ع) فعالیت خود را به ثمر رساند. سالن اجتماعات این مجموعه از بابرکتترین و فعالترین بخشهای این موسسه است که با امکان پذیرش 600 نفر و استفاده از آخرین فن آوریهای صوتی و تصویری،میکوشد با برگزاری مراسممذهبی، بزرگداشت علما، دانشمندان و همچنین برگزاری مسابقات قرآن مجید و کارگاههای آموزشی، جایگاهی برای عرضه دستاورد اندیشمندان معارف اهلالبیت(ع) به مشتاقان شود.»
او درباره فعالیتهای دیگر خود عنوان
میکند:«تکریم و بزرگداشت استادان قرآن و برگزاری کرسیهای تلاوت و برنامه یاقوت آسمانی در ماه مبارک رمضان و بزرگداشت صائب از شاعران آئینی، از دیگر فعالیتهایی است که انجام شده و این تجلیلها همچنان ادامه دارد.»
تاسیس انجمن خیرین سلامت استان اصفهان
تاسیس انجمن خیرین سلامت استان اصفهان ازجمله فعالیت های دیگر سید حسین است: «هنگامی که این انجمن تاسیس شد، جشنوارههای ادواری مختلفی را برگزار و از چهرهها و نامآوران خدمت رسان به مردم تجلیل کردیم. این جشنوارهها نقش مهم و بسیار تاثیرگذاری در رشد کمکهای مردمی و تجلیل از خیرین داشته است.» برگزاری جشنواره مهر سلامت، یکی دیگر از اقداماتی است که در کارنامه فعالیتهای سید حسین به ثبت رسیده است:«جشنواره مهر سلامت با یک مجموعه قوی و شورای سیاستگذاری استان آغاز شد. وجود چهرههای شاخص، همکاری وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و انجمن خیرین سلامت و مجموعه افرادی که یا با حوزه هنر یا با حوزه سلامت در ارتباط بودند، یاریرسان ما در این جشنواره بود. در این جشنواره 900 اثر به دبیرخانه ارسال شد و با وجود اینکه برای اولین بار در کشور برگزار می شد، بسیار تاثیرگذار بود و دستاوردهایی شگفتانگیز به همراه داشت و در عالی ترین سطح برگزار شد که حتی با تحسین وزیر ارشاد و همه اصحاب هنر روبهرو شد.»او معتقد است که در مسیر برگزاری جشنواره برخی بیمهری ها هم وجود داشت:«متاسفانه با توجه به مشکلات اجتماعی و اقتصادی در جامعه برای ادامه این مسیر که به اعتقاد من نقش مهمی در فرهنگسازی دارد برخی بیمهریها هم رخ داد. امیدواریم طبق وعدهای که دادیم هر دو سال یکبار این جشنواره را برگزار کنیم تا هم برگ زرینی باشد در تاریخ اصفهان و هم افتخاری برای وزارت بهداشت و درمان که متولی کارهای درمانی است و هم در جذب خیرین موثر و مفید باشد.»
برگزاری کنگره مردمی هزاروچهارصدمین سالروز شهادت امام علی(ع)
سید حسین، از برگزاری کنگرهای با نام «چهاردهمین قرن شهادت امیرالمؤمنین امام علی(ع)» در دیماه خبر داده و میگوید: «این کنگره در بخشهای مقاله، پایان نامه، کتاب، شعر و هنرهای تجسمی آثار محققان و پژوهشگران را میپذیرد و آخرین مهلت دریافت آثار 10 آبان 1398 است. در سال 1396 کنگرهای در شعائر و شهادت حضرت زهرا(س) برگزار شد و این کار تحولی در جامعه روحانیت و شعرا ایجاد کرد. امسال هم دوستان تصمیم گرفتند موفقیتی را که برای عرض ارادت به حضرتزهرا(س) داشتند برای حضرت امیرالمومنین(ع) تکرار کنند و این شد که جرقه برگزاری کنگره زده شد. هر چند در این ایام شب شعر، سوگواری و عزاداریهای بسیار مفصلی در سطح کشور برگزار میشود، اما به این موضوع بسنده نکردیم و در کنار آن، کاری علمی انجام دادیم و درباره ابعاد شخصیتی امام علی(ع) تحقیق کردیم. شورای سیاستگذاری با جلسات متعدد و منظم اهداف، محورهای فراخوان، چارت سازمانی و پیوستهای رسانهای و علمی آن را تدوین کرد و درنهایت یک پایگاه اطلاع رسانی با این موضوع ایجاد شد که از اردیبهشت امسال شروع به کار کرد و فراخوان کنگره از خردادماه اعلام و مقالاتی به زبان های ایرانی و عربی به دبیرخانه فرستاده شد.»به بیان سید حسین «یکی از محورهای جانبی این کنگره که بسیار زیباست، جایزه ولایت است که بر اساس آن به 14 فعال حوزه ولایت از کل کشور جایزه اهدا می شود؛ سفر به عتبات عالیات نیز از دیگر جوایز این کنگره است.» او عنوان میکند: «نشستی با دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، داشتیم. او در این نشست بیان کرد که در خصوص دعوت از شخصیتهای خارجی و بینالمللی با ما همکاری میکند. در این کنگره مهمانان خارجی هم حضور دارند. آغاز برنامه این کنگره با پیام و سخنرانی یکی از مراجع بزرگ خواهد بود و یکی از چهرههای شاخص دانشگاهی و حوزوی، سخنران اصلی کنگره است.» سید حسین، مقالهای با عنوان«نقش معنویت در سلامت» منتشر کرده و در کارنامه فعالیتهای او اقدامات شایسته دیگری نیز به ثبت رسیده است: «هرکدام از این اقدامات میتواند به عنوان الگو، معیار و سنجش خدماتی مستند و هدفمند باشد. اینها نقشه راهی است که نگاه علما، مراجع و مسئولان دینی، مذهبی کشوری و لشکری را به خود معطوف کرده است؛ چراکه همه این اقدامات فاخر است؛ از مسجد سازی تا ساختن بیمارستان.»او کتابی با عنوان «شرح کامروایی» منتشر کرده است:«امیدوارم این مجموعه، الگویی باشد امیدآفرین برای نسل امروز و نمونهای در خور عرضه از تبدیل آنچه از دست میرود به آنچه میماند. یکی از بخشهای خوب این کتاب «از نگاه دیگران» است که نظرات دیگران درباره اقدامات من به رشته تحریر درآمده است.»سید حسین رضازاده خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی بسیاری را در کارنامه زندگی خود به ثبت رسانده و در جشنوارههای مختلف، نشانهای ارزشمندی دریافت کرده است. تاسیس خیریهها و عضویت هیئتامنای خیریههای درمانی از دیگر اقداماتی است که برای او عنوان شده است. رضازاده حالا همین مسیر را دنبال میکند تا روایت کامروایی در تقویم زندگیاش به بار بنشیند.
url : http://www.isfahanziba.ir/node/98553
- دیدگاه جدیدی بگذارید
- بازدید: ۱