ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

شیوه کشت ریحان در منزل

تاریخ درج : سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
شماره روزنامه: 

کشت سبزیجات در منزل ضمن اینکه می‌تواند سرگرمی خوبی برای شما باشد، کمکی است برای مصرف سبزی خوردن به طور کامل تازه و خوش طعم.یکی از این سبزیجات ریحان است که شیوه کشت آن را می‌توانید با نظر زینب معصومی، دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی بخوانید:

 

ریحان گیاه بوته‌ای یک ساله‌ و محصول فصل گرم است که به طور معمول طول آن بین 20 تا 45 سانتی متر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه بوته ریحان سبز تند است و دارای برگ‌های منظم و بیضی شکل است.دو نوع ریحان وجود دارد، یک نوع برگ‌های سبز و دیگری برگ‌های بنفش دارد. ریحان بنفش عطر بیشتری دارد.  اما ریحان سبز برگ های پهن تر و لطیف تری دارد. به همین دلیل ریحان سبز بیشتر مورد استفاده است.برای کشت ریحان، خاک باید به طور کامل حاصلخیز، صاف و بدون کلوخه باشد.بذر ریحان در هنگام تماس با آب لایه ژله ای دور ش را می گیرد که باعث کند شدن جوانه زنی و سبز شدن می شود. بذرهای ریحان را یک روز قبل از کاشت در مقداری آب ولرم بریزید. بذر ریحان را بین هشت ساعت تا سه روز مجازيم در آب نگه داريم تا متورم شوند. در زمان کاشت، بذرها را از آب خارج و روی يک پارچه يا روزنامه منتقل ‌کنيد تا نم آنها گرفته شود. ریحان به رطوبت ثابت و خاک گرم احتیاج دارد تا خوب محصول بدهد. بنابراین باید از مالچ استفاده کنید. در مناطق سرد، مالچ دهی به خاک را به تاخیر بیندازید تا دمای خاک بین 10 تا 15 درجه سانتی‌گراد برسد. وقتی دمای خاک در تابستان به سرعت افزایش پیدا می‌ کند و خاک زود رطوبت خود را از دست می ‌دهد، می‌ توانید مالچ را زود‌تر اضافه کنید.در ضمن کشت ریحان به طور معمول به صورت ردیفی و فاصله ردیف ها 25 سانتی متر در نظر گرفته می شود و در فصل بهار می توان آن را به صورت دست‌پاش کشت کرد. توجه داشته باشید در جایی که سرمای بهاره وجود دارد، باید کشت را دیرتر انجام داد تا سرمای بهاره آسیبی به گیاه نزند یا بهتر است در زیر پلاستیک کشت را انجام داد تا در معرض سرما قرار نگیرد.زمان برداشت معمولا زمانی است که ارتفاع گیاه به 20 سانتی متر رسیده باشد و به صورت کف بر کردن(از ته جوری که ریشه و طوقه باقی بماند تا ‌دوباره رشد کند) از نزدیک سطح زمین است. در هنگام برداشت دقت کنید که دو تا سه بند پایین آن حفظ شود تا انشعابات جدید ایجاد شوند. می توان برداشت اول را دو تا سه سانتی متر بالای خاک برداشت کرد و بعد کود ازته به آن زد و آبیاری کرد.ریحان گیاهی گرمادوست است و حتی به سرمای ملایم هم حساس است. توجه داشته باشید که اگر پیش‌بینی شده که دما به زیر منفی یک درجه سانتی‌گراد خواهد رسید، باقی محصول خود را برداشت کنید.

url : http://www.isfahanziba.ir/node/75137

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی