ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

محصولات کشاورزی گواهی سلامت می‌گیرند

تاریخ درج : دوشنبه ۲۸ امرداد ۱۳۹۸

در کارگروه امنیت غذایی که در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، چند تن از مسئولان مربوطه حضور داشتند که ضمن بررسی عملکرد سه ساله امنیت غذایی، به مشکلات ناشی از فراورده‌ها و محصولات غذایی پرداختند. به بخشی از آن اشاره می‌کنیم. دکتر اصلانی، رئیس معاونت غذا و دارو: یکی از مشکلات در رابطه با امنیت غذایی، بحث آفت‌کش‌ها و سموم کشاورزی است که لازم است در حد استاندارد باشد و این موضوعی است که به خاطر اهمیت سلامت مردم نباید از آن چشم پوشی شود. این امر مهم به عهده سازمان غذا و دارو است که حدود چهار سال است پیگیری‌های زیادی در این رابطه شده است و طی بررسی‌ها اعلام شد که باید 46 محصول تحت کنترل قرار گیرد که تا به حال هشت محصول از جمله گوجه، خیار، سیب زمینی، پیاز، پرتغال و سیب درختی تحت کنترل قرار گرفته و برای محصولات کشاورزی دیگر طرح پایش در نظر گرفته شده است. مهندس مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی: همان‌طور که ذکر شد، تا به حال باقیمانده سموم و آفات هشت محصول به حد استاندارد رسید، محصولاتی که به عنوان پرمصرف ترین اقلام غذایی بین مردم بود. بقیه هم در حال بررسی و کنترل بوده و قرار است در آینده اقلام دیگر به حد استاندارد برسد. بهتر است بدانید در حال حاضر آزمایشگاهی داریم که به راحتی می‌توان میزان سموم و آفات را اندازه‌گیری کردو آنها را تحت کنترل و بررسی قرار داد و با تلاشی که تا به حال از لحاظ توجه به سلامت محصولات داشته‌ایم، می‌توان گفت؛ نسبت به سایر شهرهای کشورمان با وضعیت خوبی روبه‌رو هستیم؛ برای مثال، هشت نوبت سمپاشی را به دو نوبت کاهش داده ایم یا در مثال دیگر باید گفت؛ به خوبی روی باقیمانده سموم و آفات پیاز کار کردیم و به نتایج ایدئال و ارزنده ای دست یافتیم. در هر صورت مرحله به مرحله و از صفر تا 100 یعنی از زمان کشت محصول تا برداشت آن محصولات ذکر شده را تحت نظارت داشتیم که در حال حاضر پایلوتی برای بقیه محصولات کشاورزی شده است. دکتر پزشکی، مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی: اولین محصولی که به عنوان پایلوت به منظور حد مجاز کردن سموم و نیترات و فلزات سنگین در نظر گرفتیم، سیب زمینی و پیاز بود که سال 96 پایلوت آن را شروع کردیم و سال ۹۷ تولید انبوهی از این دو محصول را داشتیم و در سال جاری موفق به تولید دو برابری آن شدیم؛ در ضمن گواهی محصول سالم را دریافت کردیم و ان‌شاءالله بتوانیم گواهی سلامت همه محصولات را بگیریم؛ بدین ترتیب محصولات پرمصرف دیگر را تحت کنترل قرار دادیم و ضمن ارزیابی آنها از لحاظ سموم و آفات و فلزات سنگین، به تولید آن اقدام کردیم؛ حتی رویکرد ما چنین بوده که اگر محصولی مورد هجوم آفاتی قرار گرفت، سمی‌برای رفع آن به کار گرفته شود که ضرری برای محیط زیست نداشته باشد. دکتر کمال حیدری، رئیس بهداشت استان: امروزه غذا عمده‌‌ترین دغدغه سلامت هر فرد است؛ بنابراین لازم است به آن توجه ویژه شود؛بدین منظور و طبق مصوبه اصلی کارگروه سلامت و امنیت غذایی، باید برای سلامت جسمی‌و روحی مردم کارشناسانه برخورد کرد و تمام کارشناسان برای حل مشکلات همکاری کنند. از طرف دیگر همکاری تمام دستگاه‌ها و سازمان‌ها ضروری است و در این رابطه غربالگری مردم نیز لازم است که به این منظور سازمان‌ها می‌توانند کارکنان و خانواده‌‌هایشان را برای مراجعه به مرکز بهداشت تشویق و از خدمات رایگان آن استفاده کنند.

url : http://www.isfahanziba.ir/node/99897

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی