موضع وزارت ارشاد در برابر قاچاق کتاب
محمدجــــواد مـــــرادینیـــــا، مدیــــرکل دفتــــر توسعـــه کــتــــاب و کتابخوانی: وزارت ارشاد نسبت به قاچاق کتاب بیتوجه نیست و از ناشران مالباخته حمایت مادی میکند.وزارت ارشاد به عنوان محور این کارگروه وارد میدان شده است و امیدواریم با همکاری سایر مجموعهها، قدمی در این راه برداریم. بحث قاچاق کتاب بحث مهمی است، زیرا حق ناشران و نویسندگان پایمال میشود و برخی افراد سودجو بدون اجازه نویسندگـــــان و ناشـــــرانـــــی که از ارشــــــاد مجــــوز گرفتهاند، کتابهایشان را چاپ و با قیمت ارزانتری عرضه میکنند که طبیعی است باید با آنها برخورد شود.کتاب یا مجوز دارد یا ندارد، اگر مجوز داشته باشد ما از مجوزمان حمایت میکنیم و به دنبال احقـــــاق حق ناشران هستیم. اگر هم مجوز نداشته باشد و به صورت غیرقانونی منتشر شود، دو جرم اتفاق افتاده است که هرکدام مسیر خود را دارد. ما به دنبال جلوگیری از این اتفاقها هستیم و همانطور که گفتم، کارگروهی برای این موضوع تشکیل شده است. در این میان نقش صنف و اتحادیه پررنگتر است. وزارت ارشـــــاد از اتحادیه حمایت میکنــــد، حتــــی از آنهـــا حمایت مادی دارد.
باید تحمل کنم
حسین محب اهری، بازیگر : مشکلات برای هر کسی وجود دارد و من هم باید تحمل کنم.چند آمپول دیگر باید تزریق کنم و پس از پایان این دوره درمانی، یک سری آزمایشها انجام خواهم داد و پس از آن دکترم آنها را بررسی خواهد کرد تا برای ادامه درمانم برنامهای جدید در نظر بگیرد.ما راضی به رضای خداوند هستیم. من از کودکی بر این عقیده هستم که آن کسی که ما را خلق کرده است، میداند که چه کاری انجام میدهد و پشت هر چیزی حکمتی هست. مشکلات برای هر کسی وجود دارد و من هم باید آنها را تحمل کنم. سلامتی مانند جوانی، گوهری است که وقتی آن را از دست میدهیم تازه قدرش را میدانیم.چند پیشنهاد برای بازی در تئاتر دارم، اما از دوستانم خواستم چند روزی به من فرصت دهند تا نتایج آزمایشهایم بیاید و با دکترم مشورت کنم و بعد با توجه به روند درمانم، برای همکاری با آنها اقدام کنم. من خیلی علاقهمند هستم که فرصتی پیش بیاید که دوباره کار کنم.با کمال تاسف با هر کسی که صحبت میکنیم در شرایط نامساعدی است. سختی وجود دارد ولی نباید همراه آن ناامیدی باشد.
تیراژ مطبوعات هیچگاه مناسب نبوده است
بیژن نفیسی، مدرس دانشگاه : به طور کلی اگر بخواهیم مسئله پایین بودن تیراژ مطبوعات را ریشهیابی دقیق کنیم باید به این نکته توجه کنیم که به طور کلی عادت به مطالعه در ایران کم است. این موضوع هم به زمانی برمیگردد که زمان کتابت در ایران کوتاه و ورود این دوره به ایران نسبت به سایر کشورها با تاخیر همراه بوده است. در نتیجه عادت مطالعه در ایران کم اســــت و این مشــــکل هم تنهــــا شامل حال مطبوعات نمیشود و تیراژ کتاب هم وضع چندان خوبی ندارد. بررسی پایین بودن سرانه مطالعه در کشورمان بحث گستردهای است که نیاز به تامل و بررسیهای بیشتری دارد. ممکن است در مقاطعی به دلیل شرایط خاص اجتماعی و سیاسی تیراژ روزنامهها بالا باشد، اما نگه داشتن این تیراژ بالا هیچگاه برای رسانهها مقدور نبوده است. به طور طبیعی زمانی که اطلاعرسانی کم شود و مردم احساس کنند نیازشان از رسانهها برطرف نمیشود، به طور طبیعی دیگر مطالب آن رسانه را دنبال نمیکنند. بر اساس استانداردهای بینالمللی که یونسکو به عنوان یک شاخص مطرح کرده است، میانگین رسانههای چاپی هر کشوری باید به اندازه ۱۰ درصد جمعیت آن کشور باشد.
url : http://www.isfahanziba.ir/node/81117