حق‌وحقوق پرستاران پایمال شده است

تصاویــــر مختلفی از واریـــــزی‌ها و پرداختی‌های پرستاران بیمارستان الزهرا که از شهریورماه تا همین یک ماه پیش به سانتر کرونا تبدیل شده بود، در فضای مجازی دست به دست می‌شود تا شاید صدای پرستارانی باشد که این روزها در بحرانی‌ترین شرایط شغلی خود به سر می‌برند و کرونا آن‌ها را خسته و فرسوده کرده و آن‌ها به این واسطه بتوانند حق و حقوق عقب‌افتاده‌شان را مطالبه کنند.

تاریخ انتشار: 08:52 - پنجشنبه 1399/11/2
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
no image

 18 آذر سال گذشته بود که حدود ۳ هزارو ۵۰۰ نفر در بخش خدماتی و درمانی بیمارســـــتان الزهرا در اعتراض به وضعیت مطالبات عقب افتاده خود و عدم پرداخت کارانه و اضافه‌کاری در محوطه این بیمارستان تجمع کردند و نسبت به تعویق 9 ماهه پرداختی‌هایشان معترض شدند. حالا و در شرایطی که یک سال از این ماجرا می‌گذرد و سایه سنگین ویروس کرونا نیز بر سر بیمارستان‌ها سنگینی می‌کند، داستان تکراری عدم پرداخت معوقات پرستاران، همچنان ادامه دارد و کارانه آن‌ها پرداخت نشده است. از سوی دیگر و بنا به دستور وزارت، دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به پرداخت حق کرونا به پرستاران هستند. براین اساس، در بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی و درمانی فعال و ریفال کرونا یا دارای بخش کووید ۱۹ به پزشکان متخصص و فوق تخصص ساعتی ۸۰هزار تومان، پزشک عمومی ۵۰هزار تومان، دستیاران درگیر ۴۰هزار تومان، اینترن‌های درگیر ۲۵هزار تومان در نظر گرفته است. این درحالی است که در این بیمارستان‌ها به همه پرسنل گروه پرستاری شامل پرستار هوشبری، اتاق عمل، فوریت‌های پزشکی، بهیار، کمک‌بهیار، کمک‌پرستار و مامایی ساعتی ۲۵هزار تومان به‌عنوان پاداش پرداخت می‌شود؛ این درحالی است که پرستاران بیمارستان الزهرا در گفت‌وگو با «اصفهان زیبا» می‌گویند تا به الان، هیچ مبلغی بابت حق کرونا دریافت نکرده‌اند. یکی از این پرستاران که استخدام رسمی و شاغل آی سی یو است و 13 سال سابقه کار دارد در این باره می‌گوید: «از اسفندماه در بیمارستان الزهرا بیمار کرونایی پذیرش می‌شد، اما تا قبل از مردادماه بیمارستان به صورت مستقیم درگیر کرونا نبود. البته زمانی که خیلی از بیمارها را در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌کردیم، متوجه می‌شدیم کرونا مثبت هستند، ولی به‌رغم این موضوع، آی سی یو مخصوص کرونا دایر نشده بود.» این پرستار می‌گوید از اسفند تاکنون تنها 450 هزار تومان به‌عنوان حق کرونا دریافت کرده است: «پرداختی‌های بیمارستان الزهرا افتضاح است. همکارانم اصلا متوجه آن نمی‌شوند. خیلی از آن‌ها که در آی سی یوِ 2 بیمارستان شاغل‌اند و از مرداد بیمار کرونایی پذیرش کرده‌اند، بابت شش ماه کار خود 3 یا 4 میلیون تومان بسته به سابقه کاری دریافت کرده‌اند. از مردادماه به این طرف هم یک قران به‌عنوان کارانه کرونا دریافت نکرده‌ایم؛ درحالی‌که بیمارستان چندین ماه ریفرال بود و در بدترین شرایط به سر می‌برد.»

درآمد نداریم، کارانه نمی‌دهیم!

مسئولان بیمارستان الزهرا دلیل عدم پرداخت کارانه و حق کرونا را سانتر بودن بیمارستان و فعال نبودن اتاق عمل‌های آن بیان می‌کنند؛ درحالی‌که بیماران کرونایی نیز ملزم به پرداخت هزینه‌های درمان و بستری خود هستند و همچنین وزارت بهداشت برخی از هزینه آن‌ها را پرداخت می‌کند. به گفته این پرستار، «هدیه روز پرستار نیز تنها یک کارت هدیه 200 هزار تومانی بوده؛ این در حالی است که رسانه‌ها مدام اعلام می‌کنند کارانه پرستاران حدود 2 تا 3 میلیون تومان است.»

حق اصفهانی‌ها ضایع می‌شود

یکی دیگر از پرستاران بیمارستان الزهرا که 21 سال سابقه کار در بخش قلب را دارد نیز در این باره می‌گوید: «تاکنون چیزی به‌عنوان حق کرونا برایمان واریز نشده است.  آن 200 یا 300هزار تومانی هم که برخی از همکاران می‌گویند کارت‌های هدیه‌ای بوده که از شهریورماه که بیمارستان به سانتر کرونا تبدیل شد، از سوی دانشگاه علوم پزشکی یا خیرین به پرستاران اهدا شد.» این پرستار که تا سال 94 در خوزستان کار می‌کرده است، معتقد است مقایسه اصفهان با سایر استان‌ها نشان می‌دهد پرداختی‌ها بسیار متفاوت است؛ البته شاید تعداد نیروها و حجم کارها با یکدیگر متفاوت باشند.»
شیما صفـــــازاده، مدیر پرســــــتاری دانشگاه و رئیش هیئت‌مدیــــــره نظام پرستاری استان در گفت‌وگو با «اصفهان زیبا» در این باره می‌گوید: «افت درآمد تنها مربوط به بیمارستان الزهرا نیست و در دوره کرونا تقریبا همه بیمارستان‌ها با این مسئله مواجه شده‌اند. به همین علت وزارتخانه برای جبران کاهش کارانه پاداشی تحت عنوان پاداش کرونا برای پرستاران در نظر گرفت که البته پرستاران الزهرا هنوز حق کرونا دریافت نکرده‌اند. از همین رو کارانه آن‌ها اندک است؛ مثلا پرستاری که شیفت موظف را آمده و عملکرد مناسبی هم داشته، کارانه دریافتی‌اش نسبت به سال گذشته یک دوم کاهش یافته است. این مسئله در اغلب بیمارستان‌ها رخ داده است. البته الزهرا بیمارستان بزرگی است و حدود 850 پرستار دارد؛ به همین خاطر محاسبات آن سخت‌تر است. هنوز محاسبات انجام نشده، زیرا کارکنان آزمایشگاه‌ها و پلی‌کلینیک‌ها و… پرداختی‌ها متفاوتی دارند و دانشگاه نیز سعی می‌کند که همه آن‌ها را به طور هم‌زمان پرداخت کند تا در این باره دلخوری به وجود نیاید.»

  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا

    لیلا مقیمی

برچسب‌های خبر