صعود فست‌فود‌ها

فست‌فودی‌ها و ساندویچی‌های اصفهان مانند سابق شلوغ نیستند و مشاهده‌های میدانی از کاهش فروش این صنف در سال جاری حکایت دارد. شیوع ویروس کرونا بر کسب‌وکار فست‌فودی‌ها تأثیر بسزایی داشت. اگرچه ساندویچی‌ها مشتریان تک‌وتوک خود را داشتند، ولی افزایـش چندبرابری قیمت انواع سرخ‌کردنی‌ها، ساندویچ‌ها و پیتزاها باعث شده مشتری فست‌فودی‌ها نیز بپرند! طبق بررسی‌های میدانی هزینه یک وعده فست‌فود برای یک خانواده چهار نفره تا یک سال قبل بین 100 تا 300 هزار تومان بود؛  ولی اکنون به 200 تا 600 هزار تومان افزایش یافته است.

تاریخ انتشار: 10:03 - پنجشنبه 1400/04/3
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
no image

قیمت مواد اولیه مدام افزایش می‌یابد و صنف فست‌فودی ها باید خیار شور و سس را نیز هر روز با قیمتی بیشتر از روز قبل بخرند. نبود ثبات قیمتی در بازار مواد اولیه باعث تعویض هفته به هفته منوی قیمت‌ها شده است. باوجوداین، فروشندگان معتقدند به سبب ریزش مشتری نمی‌توانند فست‌فود را به قیمت واقعی بفروشند.

سرخ ‌کرده‌ها

سیب‌زمینی، قارچ و پیاز سرخ‌کرده‌ای تا یکی دو سال قبل ارزان‌ترین پیش‌غذاها در منوی یک فست‌فودی‌ها به شمار می‌رفتند؛ زیرا با قیمت کمتر از 10 هزار تومان به فروش می‌رسیدند؛ ولی قیمت این پیش‌غذاها چند برابر افزایش یافته است و جهت خرید یک پیاز سرخ‌کرده باید تا 25 هزار تومان هزینه کرد. قارچ سرخ‌کرده در بعضی از فست‌فودی‌های شهر تا 35هزار تومان هم قیمت می‌خورد. سیب زمینی سرخ کرده نیز با ساندویچ‌های ساده هم قیمت است. سیب‌زمینی اکنون بسته به اندازه 10 تا 45 هزارتومان قیمت‌گذاری می‌شود. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد رشد قیمت مواد اولیه به ویژه روغن، عامل اصلی گرانی این پیش‌غذاهاست. در حال حاضر یک کیلوگرم قارچ فله‌ای بیش از 20 هزار تومان، بسته دو کیلو و 500 گرمی سیب‌زمینی منجمد بین 55 تا 70 هزار تومان قیمت دارد و روغن نیز با بهای متغیری در بازار عرضه می‌شود. همچنین انواع سینی‌های سوخاری در فست‌فودی‌ها عرضه می‌شود که قیمت آن‌ها بسته به ترکیبات سینی به 500 هزار تومان هم می‌رسد.

ساندویچ

«ساندویچ فلافل فقط پنج هزار تومان» تا سال گذشته چنین تبلیغاتی بر سر در فست‌فودی یا فلافل‌فروشی‌های شهر به چشم می‌خورد. ولی عمر ساندویچ فلافل پنج هزارتومانی به پایان رسید و اکنون برای خرید آن باید دست‌کم 10 هزار تومان هزینه کرد. تنها قیمت ساندویچ فلافل بالا نرفته است و ساده‌ترین ساندویچ‌ها نیز با قیمتی چند برابر بیشتر از قبل به فروش می‌رسند؛ برای مثال، یک ساندویچ ساده ژامبون که پیش از این با قیمت حدود 12 تا 20هزار تومان عرضه می‌شد، حالا 28 تا 42 هزار تومان قیمت دارد. قیمت انواع ساندویچ برگر تک‌نفره با کیفیت معمولی نیز دست‌کم 20 هزار تومان است و برگرهای با کیفیت بالاتر تا 100 هزار تومان به فروش می‌رسند. ساندویچ‌های سوسیس و هات‌داگ نیز بسته به نوع کیفیت بین 15 تا 95 هزار تومان قیمت دارند. مدیر یکی از فست‌فودی‌های اصفهان در مورد قیمت بالای انواع ساندویچ توضیح داد: «مواد اولیه به‌شدت گران شده است و تهیه یک ساندویچ برای ما بسیار هزینه‌بر است. اکنون یک کیلو خیارشور فله‌ای بیش از 30 هزارتومان، قیمت دارد. گوشت برگری که سال قبل حدود 100هزارتومان قیمت داشت، الان به مرز 140هزار تومان رسیده است یا انواع سوسیس، کالباس و هات‌داگ با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسند؛ مثلا یک کیلوگرم از کالباس معمولی در بازار 50 هزار تومان قیمت دارد.» طبق بررسی‌های میدانی بهای نان فانتزی نیز در سال جاری از گرانی‌ها بی‌نصیب نماند و انواع سس کچاپ، مایونز، خردل و… نیز با قیمت بالایی به فروش می‌رسند.

پیتزا

پیتزا تا یکی دو سال قبل با بازه قیمت 15هزار تومان هم عرضه می‌شد و بعضی از فست‌فودی‌های شهر طرح‌هایی مانند «سه تا پیتزا بخر، چهارمی را هدیه ببر» نیز برگزار می‌کردند. درمقابل تهیه یک پیتزا با کیفیت در شرایط فعلی حدود 100هزار تومان آب می‌خورد! البته پیتزا با بهای 30هزار تومان هم در سطح شهر به فروش می‌رسد، ولی کیفیت چندان بالایی ندارد. افزایش قیمت مرغ موجب شده نرخ پیتزای مرغ و قارچ این روزها با پیتزای گوشت اختلاف کمی داشته باشد. در جست‌وجوی علت گرانی پیتزا نیز مشخص شد رشد قیمت مواد اولیه باعث این گرانی‌هاست و علاوه بر سوسیس و کالباس، قیمت مرغ، پنیر پیتزا، قارچ و… افزایش یافته است؛ برای نمونه یک کیلوگرم پنیر پیتزای فله‌ای دست‌کم 50 هزار تومان قیمت دارد؛ درحالی‌که تا سه سال قبل پنیر پیتزای کیلویی کمتر از 10 هزار تومان بود.

  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا

    سعیده غفاری

برچسب‌های خبر