رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فلاورجان با اشاره به اجرای طرحی تــحتعــنــوان مـحــلــه همــدلی در این شهرستان گفت: در هر روستا امام روستا یا روحانیون مستقر در آن محله با مشارکت معتمدان، بسیج محله و دهیار، مشکلات معیشتی، فرهنگی و اجتماعی شهروندان را شناسایی و با اولویت اقشار ضعیف و متأثر از کرونا پیگیری و با کمک خیران برای رفع آنها برنامهریزی میکنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فلاورجان افزود: در راستای ترویج مــعــارف نــهــجالبــلاغــه، سبک زندگی علوی و با توجه به نیاز شهرستان، کانون فرهنگیتبلیغی نهجالبلاغه در آینده نزدیک در شهر فلاورجان تأسیس میشود که 80درصد سیر مراحل قانونی آن روبهپیشرفت است و تنها مکانیابی و اخذ مجوز آن باقی مانده است.
رکود فعالیت کانونها
محمود محمدی به کاهش فعالیت 14 کانون فرهنگیتبلیغی شهرستان اشاره کرد و افزود: 17 کانون فرهنگیتبلیغی شهرستان در سامانه طوبی (تشکلهای دینی) ثبت شده است که در حال حاضر تنها سه کانون فعالیت میکنند. او گفت: رکود فعالیتها، عدم تخصیص اعتبار موردنیاز، تغییر مدیریت و عدم اجرای برنامهها از عوامل رکود فعالیت کانونها است.
به گفته رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فلاورجان بر اساس نیاز بعضی از شهرها در راستای رفع اختلافهای عقیدتی و ممانعت از انحراف جوانان، کانون فرهنگیتبلیغی مختص همان شهر تأسیس میشود و فعالیت میکند. از طریق گسترش شبکههای نامحسوس، وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهروندان رصد و برنامهریزیهای لازم اعمال میشود. با توجه به نیاز شهر قهدریجان، کانون فرهنگیتبلیغی مهر و سیادت در این شهر در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی، نهجالبلاغه و ترویج فرهنگ اسلامی در سال گذشته تأسیس شد و تاکنون فعالیت مثمرثمر داشته است.
محمدی تداوم تقویت شبکه امامت شهرستان، ساماندهی هیئتهای مذهبی، ساماندهی جلسات مداحان و تأسیس خانههای قرآنی جدید را از اقدامات سال آینده برشمرد. او کمبود اعتبارات فرهنگی و نبود زیرساخت فرهنگی در شهرستان را مهمترین مشکلات این نهاد برشمرد و افزود: برای انجام برنامههای فرهنگی ردیف بودجه مشخصی تعیین نشده است و نیازمند استفاده از کمکهای خیران هستیم.
تأسیس خانه عالم در روستاها
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فلاورجان تأسیس خانه عالم در روستاها و تأسیس مجموعه فرهنگی در شهرستان را از مقتضیات تقویت زیرساخت فرهنگی این شهرستان بیان کرد و گفت: تأسیس خانه عالم در روستاها و مجموعه فرهنگی موردنیاز جهت اسکان مبلغان در شهرستان ضروری است. محمدی از تأسیس یک مؤسسه قرآنی در شهر کرسگان خبر داد و افزود: تاکنون پنج مؤسسه قرآنی در شهرهای فلاورجان، قهدریجان و کلیشاد تأسیس شد که فعالیت میکنند و تأسیس مؤسسه قرآنی شهرکرسگان در حال سیر مراحل قانونی و اخذ مجوز است.
تأسیس خانههای قرآن
او از تأسیس پنج خانه قرآن تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: تاکنون 32 خانه قرآن در شهرها و روستاهای شهــرســتــان فــعــالیــت میکنــنــد. در مدتزمان یک سال گذشته 10 خانه قرآنی در شهرها و روستاهای شهرستان تأسیس شد و تا پایان سال جاری پنج خانه قرآن در روستاهای شهرستان تأسیس میشود که اقدامات قانونی آن توسط دهیاری و شوراهای روستا در حال انجام است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فلاورجان از تشکیل شبکه امامت در شهرستان خبر داد و افزود: دو سهمیه بهصورت امام شهر و پنج سهمیه امام روستا به شهرهای قهدریجان، گارماسه، زازران و پنج روستای کافشان، بندارت، مهرگان، آغچهبدی و علیشاهدان تعلق گرفت که در روستا یک نفر بهعنوان امام روستا و در شهرها در هر محله یک نفر بهعنوان امام محله تحت عنوان شبکه امامت، مسائل و معضلات اجتماعی، فرهنگی و نیز اتفاقهای روستاها و شهرها را پیگیری و مرتفع میکنند که روند رو به رشدی را در عرصههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و پیگیری و رفع مشکلات شهروندان به دنبال داشته است. به گفته محمدی، این طرح از سال گذشته اجرا شد و در سال جاری روحانیون متقاضی واجد شرایط، ثبتنام کرده و پس از طی روند قانونی، مصاحبه و آزمون بهعنوان روحانی این طرح استخدام میشوند.
او نبود اعتبارات موردنیاز را مشکل اصلی این طرح بیان کرد و افزود: در صورت تأمین اعتبار موردنیاز، گستردگی این طرح در شهرها و روستاها بیشتر میشود و روحانیون بیشتری به روستاها و شهرها اعزام میشوند.
ساماندهی هیئتهای مذهبی
رئــیــس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فلاورجان به ساماندهی هیئتهای مذهبی شهرستان اشاره کرد و افزود: 257 هیئت مذهبی شهرستان شناسایی و در سامانه طوبی (تشکلهای دینی) ثبت شد. سعی بر آن داریم رویکرد هیئات تنها به برگزاری مراسم مذهبی معطوف نشود؛ بلکه در طراز انقلاب فعالیت کنند؛ به این معنا که در عرصه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تأثیرگذار باشند و از این طریق برای رفع مشکلات اقشار مختلف جامعه قدم بردارند. به گفته محمدی، کیفیت تأثیرگذاری هیئتها در جامعه بهمراتب مهمتر و در اولویت قرار دارد. او به ساماندهی و سطحبندی مداحان شهرستان اشاره کرد و افزود: از 300 مداح، 86 نفر در آزمون سطحبندی شرکت کردند و پس از ارزیابی توانمندی، در سه سطح ردهبندی شدند.
افزودن دیدگاه جدید