درحالیکه پیشبینی کاروان پاراالمپیکی ایران کسب هشت مدال طلا بود، پرونده تیم ایران در این رقابتها با 12 مدال طلا و رتبه سیزدهمی بسته شد. شانـزدهـمـیـن دوره پـاراالمـپـیـک کـه بهواسطه شیوع کرونا با تـأخــیـری یکساله مواجه و از سال 2020 بــــه سال 2021 موکول شد، از سوم شهریور به میزبانی توکیو آغاز شد و دیروز با برپایی اختتامیه در مراسمی که ساره جوانمردی پرچمدار کاروان ایران بود، به پایان رسید.
در پایان این رقابتها، کاروان ورزش چین با کسب ۹۶ مدال طلا، ۶۰ مدال نقره و ۵۱ مدال برنز در جایگاه نخست جدول توزیع مدالها قرار گرفت و تیمهای بریتانیا و آمریکا نیز در ردههای دوم و سوم جای گرفتند.
کاروان ورزش کشورمان که با عنوان «سردار دلها» در این آوردگاه شرکت کرده بود با کسب ۱۲ مدال طلا، ۱۱ مدال نقره و یک مدال برنز و مجموع 24 مدال در رده سیزدهم جای گرفــت.
کمیته ملی پاراالمپیک بر اســـــــاس سهمیههای کـســبشـــده تـــوســــط ورزشکارانش در رشتههای مختلف و البته سیاست مصوب خود مبنی بر حضور داشتن ورزشکار موردنظر در یکی از گروههای چهارگانه (مدال طلا، نقره و برنز المپیک یا قهرمانی در آسیا) اعزام ۵۹ ورزشکار در ۹ رشته را به دوره جدید بازیهای پاراالمپیک مصوب کرده بود. سیاست کیفی کمیته ملی پاراالمپیک انتقادهای بسیاری را به همراه داشت و در نهایت هم با اعزام 62 ورزشکار به توکیو در رشتههای انفرادی و دو رشته تیمی موافقت شد.
بر اساس برآورد نظرات کارشناسان کمیته پاراالمپیک، ۸ مدال طلا، ۱۲ مدال نقره و ۶ مدال برنز پیشبینی نتیجه بهدستآمده از عملکرد کاروان ورزش کشور در بازیهای پاراالمپیک بود که این مدالها در ۶ رشته انفرادی وزنهبرداری، تیراندازی، تیروکمان، دوومیدانی، جودو، تکواندو و رشته تیمی والیبال نشسته پیشبینی شده بود؛ اما در میدان، عملکرد به مراتب بهتری رقم خورد و با اینکه کاروان ایران به 26 مدال پیشبینی شده نرسید، در کـسب مدال طلا، چهار مدال بیشتر از پیشبینی قبلی به دست آمد که نتیجه زیادی در تعیین رتبه نهایی کاروان ایران داشت.
در پیشبینی کمیته ملی پاراالمپیک، ساره جوانمردی، زهرا نعمتی، روحالله رستمی، حـامـد صـلـحـیپور، منصور پورمیرزایی، سعـید افــروز، مهدی پور رهنما و تیم ملی والیبال نشسته، ورزشکارانی بودند کـه کـســب مـدال طلا توسط آنها پـیـشبینی شـــده بود؛ بااینحال، رشـتـه وزنهبرداری بر خلاف تصورات نتوانست ســـــه مدال طلا به خود اختصاص دهــد و در مقابل مواد مـخـتـلــف در رشــتــــه دوومیدانی بهتر از انتظارات مدالآوری داشتند. از جمع نفرات پیشبینیشده، ساره جوانمردی، زهرا نعمتی، روحالله رستمی، سعید افروز و تیم ملی والیبال نشسته همانگونه که از آنها انتظار میرفت، نتیجه گرفتند. امیر خسروانی، مهدی اولاد، هاشمیه مـتـقـیـان و حامد امیری در رشـــتــه دوومیدانی، وحید نوری و محمدرضا خیراللهزاده در رشــتــه پـاراجــودو و اصغر عزیزی در رشته پاراتکواندو، ورزشکارانی بودند که بر سکوی قهرمانی ایستادند.
از این جمع، هاشمیه متقیان و حامد امیری جزو پیشبینی هیچ مدالی نبودند؛ اما با ارادهای محکم به بهترین نتیجه مـمـکــن دســت پیدا کردند.
تساوی با سیدنی
پس از غیبت در 7 دوره نخست بین سالهای 1960 رم تا 1984 استوک مندویل، کاروان پاراالمپیک ایران برای اولین بار در پاراالمپیک 1988 سئول شرکت کرد و موفق به کسب 4 طلا، یک نقره و 3 برنز شد و پاراالمپیک توکیو، نهمین حضور کشورمان در این رقابتها محسوب میشود. در سه دوره اخیر پاراالمپیک، کاروان ایران 24 مدال کسب کرده اما بهترین عملکرد کاروان پاراالمپیکی ایران از لحاظ رتبهای در پاراالمپیک لندن 2012 با رتبه دوازدهمی به دست آمد. در پاراالمپیک 2000 سیدنی، از لحاظ مدال طلا با دوره فعلی در عدد 12 برابر بوده، بااینحال در سیدنی کاروان ایران به رتبه شانزدهمی رسید و در توکیو به رتبه سیزدهمی.
یک نقره به ورزش اصفهان رسید
سه ورزشکار و یک مربی اصفهانی عضو کاروان ورزشی ایران در پاراالمپیک توکیو بودند و یک مدال نقره رهآورد ورزش نصفجهان از این رویداد بود.
علیرضا مختاری که در رشته پرتاب وزنه، کاروان سردار دلها را همراهی میکرد، با اینکه در لیست پیشبینی جزو مدالآوران محسوب نمیشد؛ اما موفق شد به مدال نقره دست پیدا کند تا این مدال ارزشمند به کارنامه ورزشی او اضافه شود.
ورزش اصفهان پیشتر در المپیک آتن توسط علی نادری در رشته پرتاب نیزه مدال طلا کسب کرده بود و پس از 16سال یک بار دیگر در این مسابقات به مدال رسید.
در تـیـم مـلـی بسکتـبـال با ویـلـچـر کشورمان نیز ایمان بگزاده و دانیال ذاکری، دو نماینده ورزش استان بودند و با این تیم به رتبه نهمی دست یافتند.
افزودن دیدگاه جدید