مــراســـم رونــــمــایــی از پــوســتر سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با حضور علی قاسم زاده شهردار اصفهان در میدان نقش جهان و عالی قاپو و نشست خبری این جشنواره در دو بستر فیزیکی و مجازی با حضور دبیر جشنواره در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان در روز پنجشنبه یکم مهر ماه 1400 برگزار شد. گفتنی است سی و چهارمین دوره جشنواره با مشارکت سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان، از ۱۶ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ در دو بخش مسابقه ایران و مسابقه بینالملل، برگزار خواهد شد.
شهردار اصفهان در مراسم رونمایی از پوستر: جشنواره سرمایه فرهنگی و اجتماعی اصفهان است
شهردار اصفهان در آیین رونمایی پوستر جشنواره سی و چهارم ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم در نخستین روزهای کاریاش اظهار داشت: همان روزهای اول به دبیر جشنواره اعلام کردم در خصوص برگزاری این جشنواره نگرانی نداشته باشند.او با بیان اینکه در این مدت گزارشی از روند کار جشنواره طی چند سال اخیر دریافت کردم، گفت: همه توان خود را به کار میگیرم تا جشنواره کودک را پربارتر از گذشته تحویل مسئولان آینده دهیم.
قاسمزاده، جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان را یکی از سرمایههای فرهنگی و هنری اصفهان دانست و گفت: امیدواریم این امانت را به خوبی تحویل آیندگان دهیم.
او تأکید کرد: پیوند جشنواره فیلم کودک و شهر اصفهان، پیوندی ناگسستنی است.جشنواره کودک سرمایه فرهنگی و اجتماعی شهر اصفهان است.
در ادامه این آیین، علیرضا تابش، دبیر جشنواره نیز ضمن تبریک آغاز هفته دفاع مقدس و تسلیت اربعین حسینی اظهار داشت: در کنار این پوستر، از پوستر پنجمین المپیاد فیلمسازی کودکان و نوجوانان رونمایی شد. او با بیان اینکه جشنواره کودک از سرمایههای فرهنگی شهر اصفهان است و این پیوند با شهر اصفهان پیوندی جداییناپذیر است، گفت: در دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، راهاندازی موزه اسناد جشنواره را در دستور کار داشتیم که فاز اول آن در «روز سینما» افتتاح شد و امیدواریم با همکاری شهرداری اصفهان بتوانیم این پروژه را در شأن جشنواره بهره برداری کنیم. او از همه تولیدکنندگان آثار سینمایی، تهیهکنندگان و شهرداری اصفهان، به عنوان سرمایهگذار این جشنواره تشکر کرد و گفت: امیدوارم امسال شاهد جشنواره ای پربار و پر امید باشیم.
نشست خبری دبیر جشنواره
دبیر جشنواره همچنین در برنامه دیگری در روز پنجشنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه حضور یافت. علیرضا تابش اظهار کرد: «امسال بیش از 550 اثر در بخش ملی و بینالمللی جشنواره سیوچهارم به دبیرخانه رسید. کل آثار در بخش ملی 438 اثر است که 392 اثر سینمایی با مقررات جشنواره منطبق بود و انتخاب شده و بررسی شدند. امسال آثار جشنواره به ترتیب زیر متقاضی حضور جشنواره بودند؛ در بخش وب سری 12 اثر، پویانمایی کوتاه 120 اثر، در بخش فیلم کوتاه داستانی 215 اثر، در بخش فیلمهای بلند ایرانی 45 اثر متقاضی حضور در سی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان بودند. همچنین آثار راهیافته به بخش مسابقه شامل 10 وب سری است، از میان کل آثاری که امسال به جشنواره رسید 16 اثر با موضوع کرونا داریم که در بخش کرونا روایت و در بخش پویانمایی کوتاه 15 اثر به بخش مسابقه راه یافت. در بخش فیلم کوتاه داستانی 17 اثر و بخش فیلمهای بلند ایرانی 18 اثر به بخش مسابقه رسید.»
میزبانی از مخاطبان جشنواره بهصورت حضوری و آنلاین
تابش گفت: «فیلمهای بلند سینمایی که قرار است در سینماهای اصفهان بهصورت فیزیکی و با رعایت استانداردهای بهداشتی در طول ایام جشنواره یعنی شانزدهم تا بیستویکم مهرماه به نمایش درآید بهقرار زیر است: فیلم سینمایی «بلوط» به کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیهکنندگی سید علی سجادپور، فیلم سینمایی «امبالا» به کارگردانی سید جمال سید حاتمی و تهیهکنندگی بهروز مفید، «برزندگی» به کارگردانی و تهیهکنندگی حسین قاسمی جامی، «پسران دریا» به کارگردانی مشترک افشین هاشمی و حسین قاسمی جامی و تهیهکنندگی بهروز نشان، «ترانههای پدرانه محمد» به کارگردانی محمد بصیری و تهیهکنندگی علی ژکان، «داستانهای هزار و یک» که تولید مشترک روز سینمای ایران و ژاپن است به کارگردانی و تهیهکنندگی حبیب احمدزاده، «زندگی و زندگی» به کارگردانی و تهیهکنندگی علی قویتن، «شهر گربهها» به کارگردانی و تهیهکنندگی سید جواد هاشمی، «لیپار» به کارگردانی حسین ریگی و تهیهکنندگی سعید خانی و فیلم «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح فیلمهای سینمایی راهیافته به بخش مسابقه جشنواره هستند که در اصفهان و استانهای متقاضی بهصورت حضوری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی به نمایش درمیآیند.»دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان همچنین اسامی هیئتداوران در بخش ملی را اعلام کرد: «خانمها مهین جواهریان و گلاره عباسی و آقایان بهروز شعیبی، سهیل موفق، حامد جعفری، رضا درستکار و بهرام دهقانیار آثار بخش ملی این دوره از جشنواره را داوری خواهند کرد.»
تابش تصریح کرد: «در بخش داوری بینالمللی چهار داور از کشورهای فرانسه، آلمان، سوئد و شیلی بهصورت آنلاین آثار جشنواره را داوری میکنند. در بخش انیمیشنهای بلند و کوتاه دو داور از کشورهای ترکیه و افغانستان داوری را به عهده دارند. مجموع داوران از کشورهای پاکستان دو نفر، بنگلادش دو نفر، هند دو نفر، یونان یک نفر، اوکراین یک داور و گرجستان یک داور و ژاپن یک داور خواهند بود.» او با بیان اینکه این دوره از جشنواره بهصورت ترکیبی میزبان مخاطبان است، افزود: «پلتفرمهای هاشور، فیلیمو، تیوا میزبانهای اصلی اکران آنلاین جشنواره هستند و مخاطبان برخط این دوره از جشنواره میتوانند از تاریخ شانزدهم تا بیستم مهرماه مطابق با جدول نمایش که بهزودی روابط عمومی جشنواره اطلاعرسانی خواهد کرد، از هفته آینده از چگونگی تماشای جشنواره از این سه سکوی آنلاین نمایش فیلم اطلاع پیدا کنند. امسال تیوا بهعنوان تلویزیون اینترنتی جشنواره در کنار ما خواهد بود و کلیه برنامههای برخط جشنواره و رویدادها را بهصورت روزانه پوشش میدهد، رویدادهای جشنواره در تهران و اصفهان بهخصوص افتتاحیه ازجمله مهمترین رویدادهایی است که توسط تیوا پوشش داده خواهد شد. همچنین در پلتفرم هاشور علاوه بر فیلمهای جشنواره، کارگاههای آن و کتابخانه ویدئویی که شامل بخش عمدهای از آثار معتبر سینمای کودک و نوجوان برای بازاریابان بینالمللی است ارائه میشود، در پلتفرم فیلیمو تنها نمایش آثار فیلمهای جشنواره بهصورت آنلاین ارائه خواهد شد.»
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: «در خانه جشنواره در اصفهان متقاضیان شش تا شانزدهساله برای داوری آثار جشنواره را با نظارت مدیر اجرایی میزبانی خواهند کرد. همچنین داوران بخش فیزیکی به سالنهای جشنواره نیز دعوت شده و میتوانند آثار را از نزدیک و بهصورت حضوری داوری کنند. ما همواره طی این سالها این تعلقخاطر را داشتیم همانطور که بچههای اصفهانی در مرکز شهر میتوانند از برنامههای جشنواره استفاده کنند حاشیههای شهر نیز از برنامههای جشنواره بینصیب نباشند. امسال کودکان و نوجوانان اصفهانی در ثبتنام برای داوری آثار استقبال خوبی دارند؛ بنابراین همکاران ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و مدیریت اجرایی جشنواره و دبیرخانه دائمی پیشبینی داشتند که ممکن است هم مجموعه سیتی سنتر و هم مجموعه سینما ساحل میزبان فیلمهای این دوره از جشنواره باشد.»
داوران کودک و نوجوان و اهمیت شهرهای خواهرخوانده
تابش افزود: «در بخش هیئتداوران بخش بینالملل جشنواره شش داور از کشورهای مختلف در بخش مسابقه کوتاه و بلند داریم و همچنین داوران کودک و نوجوان از هشت کشور و سه داور کودک و نوجوان اصفهانی داریم که در کنار داوران بینالملل آثار این بخش را داوری خواهند کرد. همچنین در کتابخانه ویدئویی جشنواره که ویژه بازاریابان و پخشکنندگان بینالمللی سینمای کودک و نوجوان است، 450 عنوان فیلم از فیلمهای تولیدی سالهای اخیر در حوزه کودک و نوجوان را بارگذاری میکنیم و با کاربری تعریفشده علاقهمندان غیرایرانی در طول جشنواره میتوانند فیلم مورد نظر خود را انتخاب کنند. ضمن اینکه این نوید را میدهم که ما برای دوستداران مطالعات سینمایی کارگاههای خوب و جذابی را در بخش ملی و بینالملل طراحی کردیم و سه کارگاه با حضور مدرس خارجی و سه کارگاه با حضور مدرس داخلی برگزار خواهد شد.» او در خصوص فیلمهای جشنواره در بخش بینالملل نیز تصریح کرد: «در این بخش 10 فیلم خارجی و دو فیلم ایرانی شامل فیلمهای یدو و پسران دریا رقابت خواهند کرد. در بخش فیلم کوتاه 13 فیلم در بخش بینالملل وجود دارد که 10 عنوان آن فیلم خارجی و سه فیلم ایرانی است. همچنین کشورهایی که آثارشان در بخش بینالملل برای فیلمهای بلند داستانی و پویانمایی پذیرفتهشده شامل هند، اسپانیا، روسیه، لبنان، ترکی، کرواسی، لوکزامبورگ، نروژ، جمهوری چک، اسلونی، اسلواکی، بوسنی و هرزگوین، استونی و ایران است. ضمن اینکه کشورهای صاحب اثر در حوزه فیلمهای کوتاه و پویانمایی نیز شامل آلمان، روسیه، ترکیه، پرو، سوئیس، ایتالیا، ایسلند، لهستان، مکزیک و ایران است.»
دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان با بیان اینکه امسال سه داور از سیفژ از کشورهای ترکیه، اسپانیا و ایران در جشنواره حضور دارند، تصریح کرد که خانم فریال بهزاد از افتخارات شهر اصفهان بهعنوان داور ایرانی در بخش سیفژ داوری خواهد کرد.
تابش گفت: «بر اساس تفاهمنامه منعقدشده میان یونیسف با وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، همانند سالهای گذشته داوران یونیسف به داوری فیلمهای بخش مسابقه خواهند نشست که در روز اختتامیه جایزه ویژه یونیسف به یک فیلم برگزیده ایرانی اهدا میشود. همچنین امسال به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی شاهد برگزاری جشنواره صدسالگی ادبیات معاصر هستیم. این جشنواره با جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان کارگاه مشترکی با نام اقتباس ادبی و سینمای کودک و نوجوان در قالب وبینار برگزار میکند.»
او افزود: «یکی از دغدغههای ما در حوزه دیپلماسی عمومی و هنری، اهمیت شهرهای خواهرخوانده اصفهان است که در بخش پذیرش آثار امسال هم با کشورها و شهرهای خواهرخوانده اصفهان همکاری داریم، همچنین در انتخاب داوران بخش مسابقه و داوران کودک و نوجوان از شهرهای خواهرخوانده شهر اصفهان دعوت کردیم و امیدوارم امسال نیز وجه بینالمللی جشنواره سی و چهارم وجه پررنگی باشد. یکی از برنامههای ویژه برای هویتبخشی جشنواره اصفهان طراحی و افتتاح مرکز اسناد یا موزه جشنواره در شهر زیبا و تاریخی اصفهان است که فاز اول آن امسال در روز ملی سینما در شهر اصفهان آغاز به کار کرد و امروز شهردار اصفهان از این ایده بسیار استقبال کرده و قول همکاری همهجانبه را دادند که انشاء الله این موزه و مرکز اسناد جشنواره در یک بنای تاریخی و آبرومند توسعه پیدا کند و فازهای بعدی آن نیز افتتاح شود.»
المپیاد فیلمسازی و میزبانی شهرها از گزیده فیلمهای جشنواره
مدیر بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به فعالبودن دفتر جشنواره بهرغم شرایط کرونایی، تصریح کرد: «همکاران من با ایجاد فضای اجتماعی و رویدادهایی مثل پاتوق فیلم کوتاه اصفهان، جشنواره رویداد دات نت و همچنین جشنواره بینالمللی صنایعدستی، برگزاری برنامههای سینمایی و همکاری مشترک با ستاد شهر دوستدار کودک و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و پخش فیلمهای نوستالژیک سینمای کودکان و نوجوانان تلاش کردند چراغ جشنواره و سینمای کودکان و نوجوانان روشن بماند. من و همکارانم افتخار داریم که طی چند دوره گذشته جشنواره به بحث مسئولیت اجتماعی توجه داشتیم؛ از جمله برنامهای در بیمارستان تخصصی امام حسین برگزار کردیم یا کمکی به دانشآموزان بازمانده از تحصیل اصفهانی داشتیم و شاهد اهدای تبلت رایگان و لوازمالتحریر به دانشآموزان محروم اصفهانی بودیم که از این اقدام ارزشمند شهرداری و شورای شهر تشکر میکنم، یا فعالیتهای مختلفی برای حضور هدفمند معلولان در جشنواره کردیم و به مناسبسازی فیلمها برای نابینایان و ناشنوایان پرداختیم که حرکت ارزشمندی است و میتواند در این دوره و دورههای دیگر گسترش پیدا کند.»
تابش با اشاره به برگزاری المپیاد فیلمسازی نیز افزود: «یکی از نقاط مهم و ارزشمند جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در پنج دوره گذشته همزمانی برگزاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان بود و من افتخار دارم که در دوره مدیریتم در بنیاد سینمایی فارابی این رخداد مهم شکل گرفت و الان به یک نهال بارور و ارزشمند در سینمای نوجوانان تبدیلشده است. نوجوانان در این چند سال با ظهور المپیاد فیلمسازی و نیروهای خلاق آثار خود را در دو بخش فیلم و ایده برای المپیاد فرستاده و رقابت میکنند و آموزش میبینند و پیشکسوتان و مدرسان و مربیان ارزشمند سینمای کودکان و نوجوانان بهعنوان منتور در المپیاد حاضر شده و پذیرفتند که تجربههای خود را به نوجوانان عزیز منتقل کنند.»او افزود: «تا الان 23 استان و دو منطقه آزاد اروند و ارس اعلام آمادگی کردند که میزبان گزیده فیلمهای جشنواره باشند و ویژگی این دوره از جشنواره این است که در این شهرها نیز داوران کودک و نوجوان میتوانند به تماشای آثار نشسته و فیلمها را داوری کنند. همچنین امسال در افتتاحیه جشنواره که بهصورت خلاقانه و با ابتکار عمل هنرمندان عزیز در اصفهان رقم میخورد بزرگداشت زندهیاد منصور نورپور مدیر و مؤسس سینما قدس اصفهان برگزار میشود و در اختتامیه جشنواره نیز به دو شخصیت محبوب و مؤثر در سینمای کودک و نوجوان خانم فرشته طائرپور و مـــحمد ابـــوالــحسنی، خــالق وب ســری دیریندیرین ادای دین خواهیم کرد.»
پاسخ به پرسش های خبرنگاران
در ادامه اصحاب رسانه پرسشهای خود را مطرح کردند. علیرضا تابش درباره اثرگذاری جشنواره در اصفهان و همچنین اقدامات انجامشده برای تولید محتوای گوشیهای تلفن دانشآموزان اظهار کرد: «اصفهان تنها شهر مهم فرهنگی کشور است که یک جشنواره تخصصی را میزبانی میکند. ضمن اینکه جشنواره اصفهان تأثیر بسیار مهمی در تربیت نیروی انسانی داشته است؛ اما صنعت سینما مانند سایر صنایع فرهنگی یک زنجیره بههمپیوسته است و بخشی از این زنجیره یعنی جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوان در شهر اصفهان اتفاق میافتد و بخشی از آن تربیت نیروهای انسانی و مولد و حمایت از آثار خلاقانه است. شهر اصفهان با چند شهر خارجی خواهرخوانده است و همه اینها در تعالی و توسعه فرهنگی شهر اصفهان بسیار مؤثر است. در طول زنجیره صنعت سینما، تولید و جشنواره و فعالیتهای بینالمللی را داریم؛ ضمن اینکه امروز طرحی را تقدیم علی قاسمزاده شهردار اصفهان کردیم با این عنوان که اصفهان چطور میتواند به یک شهر خلاق سینمایی تبدیل شود. اگر همافزایی بین نیروهای فرهنگی در شهر زیبا و فرهنگی و تاریخی اصفهان باشد بیش از گذشته میتوانیم شاهد فعالیتهای هنری در این شهر باشیم و اثربخشی و اثرگذاری بیشتر این جشنواره را ببینیم و امیدوارم فاز دوم موزه جشنواره فیلم کودک و نوجوان به بهرهبرداری برسد و ما شاهد نهادینهشدن این جشنواره در اصفهان باشیم.» تابش در پاسخ به اینکه مهمترین دستاورد بنیاد سینمایی فارابی در ارتقای جشنواره در سالهای مسئولیت او در مدیریت این بنیاد نیز گفت: «مهمترین دستاورد بنیاد سینمایی فارابی در حوزه سینمای کودک و نوجوان این بود که به تولید سفارشی برای جشنواره مُهر پایان زدیم. روزی که من مدیر بنیاد فارابی شدم با بیش از ۴۰ فیلم سینمایی سفارشی روبهرو بودم که صرفا برای پخش در ایام جشنواره فیلم کودک تولیدشده و سپس در آرشیو بنیاد رفته بود و نه اکران شده و نه توسط تلویزیون خریداری شده و نه در شبکه نمایش خانگی ارائه شده بود. خیال آفرینی و فانتزی، جذابیت در آثار و امیدآفرینی، نشاط، خانواده محوری و دستاوردهای فنی در سینمای کودک و نوجوان اولویتهایی بود که پیش بردیم و ارتباط بین سینمای کودک و دیگر حلقههای تولیدات سینمایی کودک و نوجوان در کشور مثل ادبیات و بازیهای کامپیوتری و اسباببازی و موسیقی زنده شد و به اقتباس ادبی در سینمای کودک و نوجوان توجه بیشتری کردیم. همچنین از وب سری در تولیدات سینمایی حمایت کردیم و سهم مشخصی در فیلمهای کودک و نوجوانان در پیش از کرونا ایجاد کردیم.»
دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان درباره سرنوشت آثار اکراننشده کودک و نوجوان نیز تصریح کرد: «من با فیلیمو و نماوا گفتوگوهای مفصلی داشتم و قولهای نسبتا خوبی دادند؛ اما بخش عمدهای از اکران آثار سینمایی به تصمیم سازندگان آنها بازمیگردد؛ بهطوریکه دو فیلم «یدو» و «مهران» سال گذشته به تلویزیون فروخته شد و در نوروز امسال در دو نوبت نمایش قرار گفت و فیلم «خورشید» نیز در سینماها اکران شد. امیدوارم دو نهاد صدا و سیمای جمهوری اسلامی و سامانههای نمایش آنلاین به سینمای کودک و نوجوان روی خوش نشان بدهند.» او همچنین درباره نحوه داوری آنلاین و حضوری داوران کودک و نوجوان گفت: «امسال ما هر دو گونه داوری را داریم و همه کودکان و نوجوانان ایرانی تا ساعت ۲۴ سوم مهر میتوانند در پرتال جشنواره ثبتنام کنند و بعد از آن برای همگی آنها دو گزینه داوری حضوری و آنلاین برای آنها مشخصشده و شیوه داوری برایشان پیامک میشود.»
مدیر بنیاد سینمایی فارابی دستاوردهای المپیاد فیلمسازی نوجوانان را چنین توضیح داد: «نسل آینده سینمای ایران بیتردید متأثر از المپیاد فیلمسازی نوجوانان خواهند بود. المپیاد یک نهاد سرمایهگذاری انسانی و حضور فعال مربیان و منتورها نیز دستاورد بزرگی بوده است. من سال گذشته طی نامهای از وزیر آموزشوپرورش درخواست کردم که المپیاد فیلمسازی بهعنوان یکی از المپیادهای ملی به رسمیت شناخته شود و امیدوارم این اتفاق رخ دهد.»
او درباره چگونگی حمایت از تولیدات انیمیشن سینمای کودک و نوجوان افزود: «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد سینمای فارابی و مرکز سینمای گسترش و تجربی، صدا و سیما و مرکز صبا و حتی حوزه هنری از بحث انیمیشن حمایت داشتند، اما نمایش این آثار نیز بسیار مهم است و باید از آنها حمایت شود.»
تابش در پاسخ به این سؤال که برگزاری جشنواره در شرایط کرونا و آنلاینشدن جشنواره چه دستاوردی دارد و آیا بهتر نبود این بودجه صرف زیرساختها شده و با توجه به واکسینهشدن اهالی رسانه و سینما بهصورت تجمیعی در اصفهان برگزار شود، تأکید کرد: «وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین گفتوگویشان تأکید کردند که بنای سیاست فرهنگی وزارت ارشاد، تعطیلی هیچ رویدادی نیست؛ بلکه تلاش برای ارتقای سطح کیفی آثار صورت میگیرد و تحت هر شرایطی نباید چراغ جشنوارهها خاموش شود. جشنوارهها نقش آینهای است که آثار در بطن آن مقایسه میشوند و استعدادها مورد شناسایی قرار میگیرند؛ ضمن آنکه تولیدکنندگان و مخاطبان در انتظار برگزاری جشنواره هستند.»
او درباره میزان ارتباط جشنواره با اندیشمندان و مجوز ساتر برای پخش آثار جشنواره نیز گفت: «ما کمیته بینارشتهای را ایجاد کردیم. دبیرخانه و دبیر جشنواره این همت را داشتهاند که از نظرات مختلف متخصصان میانرشتهای استفاده کنند و حتی در ترکیب کارگاهها و نشستها نیز چنین چیزی به چشم میخورد. ضمن اینکه ما مجوزهای لازم را گرفتیم و تیوا نیز اقدامات خوبی برای پخش آثار انجام داده است.» مدیر بنیاد سینمایی فارابی همچنین درباره اینکه این بنیاد و اینکه جشنواره چقدر از محتواهای قرآنی برای تولید آثار استفاده کرده است، گفت: «نمایش شئون فرهنگی در سینما مورد اهتمام ما بوده و در دستور کار ما قرار داشته است؛ مثلا انیمیشن شاهزاده روم و فیلشاه برگرفته از آیات قرآن بود، نگارش فیلمنامه حضرت خدیجه (س) با عنوان بانوی اول اسلام و فیلمنامههایی بانام «زیارت از راه دور و نزدیک» یا «پنج گرم» و «رزق موعود» ازجمله تلاشهای بنیاد سینمایی فارابی در این زمینه است.»
تابش در پاسخ به اینکه جشنواره تا چه اندازه توانسته برای شهر و شهرداری آورده مالی داشته باشد، تصریح کرد: «اساسا سینما در بازار فرهنگ و هنر جایگاه ویژهای دارد. سینما از نظر آورده مالی گردش مالی نسبتا قابلتوجهی را ایجاد میکند و نگاه من به بنیاد سینمایی فارابی، حوزه هنری و کانون پرورشی سرمایهگذاری در صنعت سینماست. مهمترین درآمد شهرداریها برای حمایتگری اعتباری است که میان اهالی فرهنگ و هنر ایجاد میکنند و این قضیه بهترین دستاورد برای شهرداری است.»
افزودن دیدگاه جدید