تب آن روبه تند شدن است؛ «هیچهایک» واژهای که این روزها درباره آن بسیار نوشته و گفته میشود. هیچهایک تا همین یکی دو دهه پیش برای مردم کوچه و خیابان معنای آشنایی نداشت ولی حالا درباره آن بسیار حرف میزنند و عده زیادی از جوانان سودای چنین شکلی از سفر را در سر میپرورانند و حتی عدهای هیچهایک را بهعنوان سبکی از زندگی انتخاب میکنند. سفری که نهتنها جذاب به نظر میرسد بلکه همراه با پختگی و کمال است و شباهتهایی به طی طریق کردنهای عرفا در قرون گذشته دارد.
هیچهایک در لغت به چه معناست؟
این واژه را معادل سفر مفتی یا سفر رایگان میدانند ولی به نظر میرسد استفاده از این واژهها در ایران مصطلح نیست و کسانیکه چنین سبکی را انتخاب میکنند همچنان از همان واژه انگلیسی هیچهایک استفاده میکنند. بههرروی این شکل از سفر کردن تجربه سفری ارزان است و صرفهجویی در هزینهها اولویت ویژهای دارد.
چرا باید هیچهایک کرد؟
جواب به این سؤال سهل و ممتنع است. درست مثل این سؤال که چرا باید سفر کرد؟ فیلسوفان و نظریهپردازان زیادی در طول تاریخ درباره این موضوع حرف زدهاند یا شعر سرودهاند و عدهای آن را دلیلی بر پخته شدن و قدم گذاشتن در مسیر کمال دانستهاند بااینحال کسی درباره شکل سفر صحبتی نکرده است. این یک انتخاب شخصی است. هرکس بنابه سلیقهاش شکل سفر کردنش را باید انتخاب کند. اگر اهل پیادهرویهای طولانی، کمپ زدن، کولهکشی در طول جاده، مواجهشدن با خطرات و شرایط دشوار آب و هوایی هستید احتمالاً هیچهایک گزینه مناسبی برای شماست، ضمن اینکه هیچهایک کردن نیاز به جسارت تجربه کردن دارد و اگر از خطر کردن نمیهراسید بهتر است به فکر تجربه کردنش باشید. درنهایت اینکه بیشتر کسانیکه تجربه هیچهایک کردن دارند حاضر به تغییر سبک سفرشان نیستند و معتقدند از ثانیه به ثانیه چنین سفری میتوان لذت برد.
چطور باید هیچهایک کرد؟
بسیاری تصور میکنند بستن یک کوله و محکم کردن بند کفش و نترسیدن و راهی جاده شدن و یک تابلو به دست گرفتن نامش هیچهایک کردن است. اگر قصد چنین تجربهای را دارید قدم اول مطالعه است. خواندن تجارب کسانیکه پیش از شما هیچهایک کردهاند و پیشآگاهی نسبت به خطرات و مشکلات پیش رو اطلاعات خوبی به شما میدهد. همچنین خواندن قوانین و مقرراتی که باید رعایت کنید. برای مثال در حین ایستادن در کنار جاده باید دستتان را مشت کنید و شستتان را به شکلی بگیرید تا رانندهها متوجه شوند که شما در حال هیچهایک کردن هستید. مرحله بعد انتخاب مسیر است. بسیاری تصور میکنند که هر مقصدی برای هیچهایک کردن مناسب است. درحالیکه این شکل از سفر در برخی از کشورها ممنوع است و در بسیاری از کشورها خطراتی دارد که به تجربه کردنش نمیارزد. همچنین کسب دانش درباره مقصدی که قصد سفر به آن را دارید. مثلاً ممکن است علامتی که برای سوارشدن به ماشینها نشان میدهید در فرهنگعامه آن منطقه معنایی دگرگونه داشته باشد. یا لباسی که میپوشید نیاز است با محیط و فرهنگ آن محل تطابق داشته باشد. برای همین انتخاب مسیر و محل سفر از اهمیت بالایی برخوردار است. سومین مرحله تهیه وسایل سفر است که در کوله حمل میکنید. درباره این موضوع بهتفصیل در ادامه خواهیم نوشت.
چه وسایلی نیاز است؟
درباره این موضوع بسیار نوشتهاند و گفتهاند. بااینحال هیچ لیست جامعی وجود ندارد. محال است همه نیازهای شما در قالب یک لیست فراهم شود، اگرچه یک نکته را از نظر نباید دور داشت آنهم اینکه شما در طول سفر امکان اصلاح لیست و خرید از شهرهایی که میگذرید را دارد، بنابراین به فکر یک لیست کامل از ابتدای راه نباشید. بااینحال در ادامه فهرستی از اقلامی را ارائه میدهیم که بسیاری از هیچهایکرها توصیه کردهاند:
نقشه، کلاه، چاقوی سوئیسی، چتر یا پانچو، کرم ضد آفتاب، پاوربانک، گوشی موبایل ساده، خوراکیهای سبک، پول نقد، کولهپشتی بزرگ و مسافرتی.
چه توانمندیهایی نیاز است؟
یکی از مهمترین توانمندیها در طول سفر، کار در سفر است. اینکه شما بتوانید محصولی را ارائه دهید و پولی به دست آوردید و بهوسیله آن به سفرتان ادامه دهید. از دیگر توانمندیها، سعی در پرورش روح و جسم است. شما با لحظات سخت و خطرناکی روبرو میشوید و باید برای آنها آمادگی لازم را داشته باشید.
نکات نهایی:
همیشه مواظب باشید سوار هر ماشینی نشوید و به احساس اولیهتان (چه خوب و چه بد) نسبت به راننده اعتماد کنید. در نزدیکی جاهای امن مثل پمپبنزینها و عوارضیها کمپ کنید و درنهایت جلو ضرر را از هرکجا بگیرید منفعت است، اگر احساس کردید که اینگونه سفر برای شما مناسب نیست، از برگشتن نهراسید و بر امر اشتباه اصرار نکنید.
افزودن دیدگاه جدید