بازار برنج روزهای عجیبی را تجربه میکند: اگر تا چند ماه قبل هر کیلوگرم برنج ایرانی را با حداکثر قیمت 40 هزار تومان میخریدید، حالا باید این هزینه را صرف خرید بعضی نمونه از برنجهای خارجی کنید و برای خرید برنج ایرانی حتی بالاتر از 80 هزار تومان بپردازید.
فروشگاهداران گزارش میدهند عرضه برنج ایرانی در شهر اصفهان متوقف نشده است؛ ولی میزان برداشت به دلیل خشکسالی کاهش یافته و عرضه و تقاضا همخوانی ندارند. البته وضعیت بازار برنج تنها نابسامان نیست و امروز خرید شکر از برنج به دلیل عرضه چند نرخی دشوارتر است. دولت بار دیگر به داد مردم رسید تا قوت غالب سفره خود را به جای 80 هزار تومان با قیمت 12 هزار و 500 تومان تا نهایت 20 هزار و 500 تومان تهیه کنند. همچنین مردم میتوانند کام خود را در آستانه سال جدید با خرید شکر 12 هزار و 535 تومانی شیرین کنند.
رالی گرانی شکر و برنج
بررسی میدانی از بازار برنج ایرانی از قیمت زیاد این محصول حکایت میکند. هر کیلوگرم برنج ایرانی بیشتر از 80 هزار تومان هم قیمت خورده است و بهای هر کیلوگرم برنج خارجی به ۵۰ هزار تومان نزدیک میشود.
به گزارش ایرنا، یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، علت افزایش قیمت برنج ایرانی را فاصله گرفتن از فصل برداشت و بالا رفتن هزینههای ناشی از انبارداری، هزینههای تولید در حوزه دستمزد کارگری و... اعلام کرد. همچنین این مقام مسئول کاهش تولید برنج به دلیل خشکسالی را عامل دیگری برای گرانی این محصول عنوان کرد. ازاینرو کاهش تولید برنج یا بهبیاندیگر عدم تعادل عرضه و تقاضا موجب افزایش قیمت برنج داخلی شده است.
به دنبال گرانی قوت غالب مردم، دولت دستبهکار شده و عرضه برنج وارداتی با قیمت مناسب را آغاز کرده است. از سوی دیگر بازار شکر در طول سالهای گذشته نوسانهای زیادی را پشت سر گذاشت و اکنون هر کیلوگرم شکر فلهای با نرخ 15 تا 17 هزار تومان در بازار به فروش میرسد. قیمت هر کیلوگرم شکر فلهای در فروشگاههای اینترنتی از 20 هزار تومان هم عبور کرده است و تا سقف 23 هزار تومان قیمتگذاری میشود. دولت در پی گرانی شکر و رشد تقاضا با نزدیکشدن به بازار شب عید و ماه رمضان عرضه برنج و شکر با نرخ دولتی را شروع کرده است تا بازار این دو محصول به آرامش و ثبات برسد.
عرضه برنج و شکر دولتی با چه قیمتی؟
گزارشها نشان میدهد واردات و توزیع برنج پاکستانی و هندی تا متعادلشدن قیمتها در بازار ادامه خواهد داشت. در راستای تصمیم قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی، برنج پاکستانی با قیمت هر کیلوگرم 20 هزار و 500 تومان، برنج هندی هر کیلوگرم 18 هزار و 500 تومان و برنج تایلندی 12 هزار و 500 تومان بین مصرفکنندگان توزیع میشود. شکر دولتی نیز با قیمتی کمتری نسبت به بازار آزاد به فروش خواهد رسید. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، با ارسال نامهای به استانداران سراسر کشور، قیمت هر کیسه 50 کیلوگرمی شکر سفید را با احتساب 9درصد مالیات ارزشافزوده هر کیلوگرم به مباشران معرفیشده (در انبار)، 12 هزار و 535 تومان اعلام کرد.
برنج و شکر دولتی برای تمام اقشار
برنج و شکر دولتی به قشر خاصی از جامعه اختصاص ندارد و تمام اقشار قادر به خرید این دو محصول با قیمتهای ذکرشده هستند. به گزارش ایرنا، حجت براتعلی، مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران از خرید ۲۶۸ هزار تن برنج تا پایان آذر و واردات ۲۵۲ هزار تن آن به کشور خبر داد. علاوه بر این، مجوز توزیع ماهانه ۳۰ هزار تن برنج تایلندی صادر شده است. در نتیجه برنج به میزان نیاز و حتی بیشتر وارد کشور شده است تا تمام اقشار بدون سهمیهبندی و به دور از انتظار در صفهای طولانی، برنج دولتی موردنیاز خود را تهیه کنند. در مقابل میزان توزیع شکر دولتی تنها 15 هزار تن است و طبق گفتههای معاون وزیر جهاد، این شکر باید در بستهبندیهای مناسب و مورد نیاز مصرف خانوار عرضه و از فروش به صورت فله خودداری شود.
توزیع دولتی تا پایان رمضان
به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران، حجت براتعلی، مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران، درباره مدت زمان توزیع برنج دولتی گفت: «تا آغاز ماه مبارک رمضان در هر ماه 30 هزار تن برنج تایلندی در بازار توزیع میشود.» برنج وارداتی با قیمت دولتی و 15 هزار تن شکر دولتی از طریق شبکههای منتخب توزیع مانند فروشگاههای زنجیرهای، تعاونیهای مصرف سراسری، اصناف منتخب، مراکز عرضه مستقیم کالا، میادین میوه و ترهبار به دست مصرفکننده میرسد تا بازار این دو محصول با ثبات نسبی قیمتها همراه شود.
افزودن دیدگاه جدید