فرماندار اصفهان: موفقیت شوراها در گرو حمایتهای لازم به نفع مردم است
آیین تجلیل از اعضای برتر شوراهای اسلامی روستاهای شهرستان اصفهانیا حضور محمدعلی احمدی، فرمانداراصفهــان و مسئـــولان استــــان در باغزرشک بـــرگزار شد.
فرماندار اصفهان در این آیین با اشاره به اینکه پرداختن به موضوعهای شهرستان اصفهان در بعد کشوری بسیار حائز اهمیت است، گفت: جمع همه مشکلات کشور در استان اصفهان است و همین نسبت در شهرستان اصفهان نیز به سطح استان بوده است؛ بنابراین اگر ما به این نقطه رسیدیم که توجه و رفع مشکلات شهرستان اصفهان باعث رفع مشکلات استان خواهد شد، موفق شدهایم. محمدعلی احمدی، خطاب به مسئولان استانداری اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر شهرستان اصفهان را باید به اندازه حداقل پنج شهرستان بنگریم. در این راستا لازم است از روستاهای این شهرستان بهصورت میدانی بازدید کنیم و در جریان مشکلات آنها قرار گیریم؛ همچنین به استاندار اصفهان پیشنهاد میشود در راستای سفرهای شهرستانی، شهر اصفهان را نیز به پنج تا شش بخش تقسیمبندی کرده و به مرور از همه شهرستانها بازدید کنند. او با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به هفت ماه از عمر شوراهای اسلامی روستا و شهر گذشته است، خاطر نشان کرد: ما میراثدار انبوه مشکلات و مصائب هستیم. فرماندار اصفهان اضافه کرد: پرداختن به اینکه چه کسی مسئول ایجاد معضلها بوده و هست، مشکلی را رفع نمیکند؛ چراکه در حال حاضر بدون همکاری و حمایت از یکدیگر نمیتوانیم مصائب و معضلها را رفع کنیم. به گفته احمدی، شوراهای اسلامی روستاها و شهرستان باید شاخصهای ادب و احترام، ارتقای سطح سواد، کاهش آمار طلاق، فرهنگ مصرفگرایی و... را در محیط پیرامون خود مشخص کنند و برای رسیدن به هدف مطلوب با تقویت فرهنگ مشارکت و همکاری، اقدامات لازم را انجام دهند. او با تأکید بر اینکه نباید شاهد اختلاف اعضای شوراهای اسلامی علیه یکدیگر باشیم، خاطرنشان کرد: موفقیت شوراها در گرو حمایتهای لازم به نفع مردم است. فرماندار اصفهان با بیان اینکه بخش مرکزی اصفهان فقط 90 روستا و 79 دهیاری دارد و این رقم در کشور بی بدیل است، اظهار کرد: جمعیت روستاهای بخش مرکزی و شهرستان اصفهان با دیگر شهرستانهای کشور قابلقیاس نیست.
راهاندازی و استقرار نیروگاههای خورشیدی در مناطق روستایی
در ادامه این آیین، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان با بیان اینکه جلسههایی با اعضای شوراهای اسلامی روستاها خواهیم گذاشت، گفت: درب این ادارهکل 24ساعته به روی همه اعضای شوراهای اسلامی روستاها باز است؛ همچنین جلسهای را با حضور رؤسای شوراهای اسلامی بخش مرکزی اصفهان در روزهای آتی برگزار خواهیم کرد؛ البته ارتباطهایی در سفرهای شهرستانی استاندار در این زمینه برقرار شده است. مجید جوهری با بیان اینکه عوارض ارزشافزوده از دغدغههای شوراهای اسلامی روستاهاست، افزود: طبق قانون جدید، عوارض ارزشافزوده به نسبت سرانه جمعیتی تعیین میشود؛ بنابراین در یک نگاه نو، این موضوع در روستا و شهر متفاوت نیست. به گفته او، در قانون گذشته 30درصد از کل عوارض ارزشافزوده را برای کل روستاهای استان که 12درصد جمعیت استان را شامل میشد، تقسیم میکردیم؛ اما طبق قانون جدید باید 12درصد از کل عوارض ارزشافزوده را بین 12درصد جمعیت استان (جمعیت روستاها) تقسیم کنیم که این موضوع باعث کاهش چشمگیر اعتباری برای روستاها میشود. در این راستا، طی نامهنگاری با مسئولان کشور درخواست کردیم تعیین سهم روستاها از عوارض ارزشافزوده 30درصد شود. مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان، راهاندازی و استقرار نیروگاههای خورشیدی در مناطق روستایی را از دیگر اقدامات انجامشده برشمرد و خــاطرنشان کرد: در این راستا، سههزار وام و تسهیلات برای روستاییان استان با همکاری سپاه در نظر گرفته شده تا نیروگاههای خورشیدی در منازل روستایی ایجاد شود. بهطور حتم این مهم باعث رفع مشکلات معیشتی بسیاری از روستاها خواهد شد. ظاهرا بازپرداخت وام، هشتساله و با سود 4درصد است. جوهری با اشاره به اینکه نهضت توانـمــندســازی و اشــتــغــالآفــرینی دانشبنیان را از طــریق انــجمنهــای مــردمنــهاد پیگیری کردیم، گفت: معتقدیم پیشرفت روستاها درگرو توانمندشدن روستاهاست و این موضوع باعث بازگشت جمعیت مهاجر و ماندگاری جمعیت فعلی در روستاها میشود. او با بیان اینکه قرارگاهی در استان با عنوان قرارگاه محرومیتزدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری تشکیل دادهایم، اظهار کرد: در این راستا، جلسههایی با گروههای جهادی برگزار شد که محوریت جلسه، نحوه پشتیبانی دستگاههای اجرایی استان از گروههای جهادی بود. نزدیک به دوهزار و 500 گروه جهادی در استان داریم که ظرفیت فوقالعادهای است و در این راستا باید برای ارتقای استان با تکیه بر این ظرفیت، تدابیری اندیشیده شود.
توسعه دفاتر تسهیلگری اجتماعی در محلههای آسیبخیز
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان در این آیین با اشاره به سفر رئیسجمهور به اصفهان و لزوم اقدامات لازم برای بهرهمندشدن مردم استان از مواهب این سفر بیان کرد: جلسههای متعددی برای جمعبندی و احصای مشکلات استان طی روزهای گذشته برگزار شده است. به گفته مسعود مهدویانفر، حذف ارز ترجیحی یکی از ضروریات اقتصادی است که مجلس شورای اسلامی، دولت را مکلف به این امر کرده است. او خاطرنشان کرد: اعضای شوراهای اسلامی روستا و شهر، جامعه نخبگانی هستند که باید در خصوص جراحی اقتصادی، ابعاد و زوایای آن، آگاهی داشته باشند تا بتوانند آن را برای مردم تبیین کنند. مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با بیان اینکه آمارها نشان میدهد 70درصد از منابع ارز ترجیحی تنها به 2 تا 3 درصد از جامعه تعلق میگیرد، تصریح کرد: متأسفانه شبکه نانوشتهای از کاسبان تحریم و ارز ترجیحی در کشور شکل گرفته است. به بیان مهدویانفر، استان اصفهان مواهب متعددی دارد؛ اما از سوی دیگر آسیبها و مصائب نیز فراوان است که بخشی از آن ناشی از ناکارآمدی سیستمهای مستقر است؛ بهطورمثال، نرخ شیوع اعتیاد در کشور 5.3 درصد و این نرخ در استان 3.2درصد جمعیت است که بر اساس جمعیت 2.5میلیون نفری شهرستان اصفهان، حدود 70 تا 80هزار معتاد داریم. این در حالی است که از این تعداد، 15درصد جامعه اعتیاد را زنان تشکیل میدهند. او افزود: مبارزه با آسیبهای اجتماعی، نیازمند اجتماعیکردن این مقابله است؛ بدین معنی که همه ظرفیتهای ملی، استانی، منطقهای، محلهای و مردمی را برای مقابله با آسیبهای اجتماعی باید بسیج کنیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با بیان اینکه توسعه دفاتر تسهیلگری اجتماعی از سیــاســتهــای اســتــانــداری در حوزه محلههای آسیبخیز است، خاطرنشان کرد: برنامههایی برای توانمندسازی با انتخاب بخشی از مردم منطقه، در نظر گرفتهایم که در این راستا به مردم آموزش داده میشود تا برای رفع آسیبهای اجتماعی مبارزه کنند. مهدویان فر با اشاره به اینکه در ادارهکل امور اجتماعی استانداری بخش دیگری به نام تشکلها و سازمانهای مردمنهاد وجود دارد، اظهار کرد: اعضای شوراهای اسلامی روستاها میتوانند با معرفی افراد باذوق و پرجنب و جوش آنها را بهسمت ایجاد تشکلهای مردمنهاد سوق دهند. او با بیان اینکه 2500 گروه جهادی در استان اصفهان وجود دارد که در داخل استان و دیگر استانها فعالیت میکنند، گفت: متأسفانه گروههای جهادی استان به عمق محرومیت در داخل استان آگاه نیستند که متأثر از کمکاری امثال ماست و این باعث شده نگاه عمده گروههای جهادی در محرومیتزدایی به بیرون از استان معطوف شود.
تغییر نگاه کشور به نظام سلامت اصفهان
در ادامه مدیر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت بهداشت و درمان کشور بسیار نامطلوب بود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پایان دوران دفاع مقدس، کارهای شگرفی در بهداشت و درمان کشور انجام شد. به گفته غلامعلی دوروشی، در این دوران تأسیس خانهها و مراکز بهداشتی روستایی و شهری و توسعه پایگاههای بهداشت، خدماترسانی بهداشتی و درمانی به اقصی نقاط کشور گسترش پیدا کرد. همچنین تربیت نیروهای متخصص پزشکی و درمانی در کشور زیاد و با نظام سهمبندی در سراسر کشور تقسیمبندی انجام شد. او تصریح کرد: خدمت رسانی حداکثری به همه مردم در حقیقت انتظاری است که پس از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی باید مرتفع شود، اما باید همواره وضعیت امروز را با گذشته مقایسه کرد. همچنین در ارائه دیدگاهها و نظرات باید نیم نگاهی به وضعیت نامطلوب اقتصادی جامعه داشته باشیم.مدیر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تلاش میکند نگاه کشوری را نسبت به سلامت استان تغییر دهد، خاطرنشان کرد: نگاه کشوری به نظام سلامت اصفهان یک نگاه غلط و مبتنی بر استان برخوردار است، بنابراین کم لطفیهایی طی سالهای گذشته در این موضوع به این استان شده است.دوروشی با اشاره به اینکه استان اصفهان در نظام سلامت به هیچ عنوان برخوردار نیست، تصریح کرد: اصفهان به عنوان نمونه از لحاظ تعداد تخت بیمارستانی در استان جز پایینترین آمارها در کشور است به این نحو که به ازای هر 1000 نفر 1.48 تخت بوده در حالی که رقم متوسط کشور 1.7 است. همچنین از لحاظ آمار تختهای آی سیو خاصه کودکان، جز آخرین استانها در کشور هستیم که باید نگاه کشور به نظام سلامت استان اصفهان تغییر کند تا بتوانیم ارتقا پیدا کنیم. او خطاب به نمایندگان شوراهای اسلامی روستاهای شهرستان اصفهان گفت: نظام سلامت و درمان استان را درکنار خود بدانید، زیرا خدمت رسانی به همه آحاد جامعه را وظیفه خود می دانیم.
استفاده از ظرفیت شوراها برای جراحی اقتصادی کشور
در ادامه عضو شورای عالی استانها در این آیین با اشاره به اینکه شوراها یک ظرفیت بزرگ، مردمی و اجتماعی هستند، اظهار کرد: ظرفیتی که در همه حوزهها میتواند نقش ایفا کنند، در واقع موفقیت دولت در حوزههای مختلف متأثر از نگاه دولت به شوراهاست. محمدرضا فلاح افزود: در کشور 126 هزار نفر عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند که جمعیت بسیار بزرگی است که احصاء مشکلات و معضلات مناطق خود و ارائه راهکار برای آنها را بر عهده دارند. او تصریح کرد: متاسفانه دیدگاههای غلطی از سوی نمایندگان مجلس نسبت به شوراهای اسلامی شهر و روستا وجود دارد که در این راستا از دهه 60 تاکنون شاهد کاهش اختیارات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم، این اختیارات هرچه بیشترکاهش پیدا کند بدنه دولت باید بیشتر جوابگوی مردم باشد و به دنبال آن افزایش مطالبات از دولت باعث افزایش اعتراضات میشود. عضو شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: ظرفیت شوراها از حیث نیروی متخصص انسانی بسیار ظرفیت بزرگی است. به نظر میرسد اگر قرار است جراحی اقتصادی در کشور روی بدهد، باید از ظرفیت شوراها بهره ببرند تا بهتر جواب بگیرند؛ چرا که شوراها ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند و میتوانند مشورتهای خوبی را به دولت برای رفع مشکلات اقتصادی به دولت بدهند. فلاح خاطرنشان کرد: من شوراهای اسلامی را به عنوان یک هیئتمدیره میبینم که این هیئتمدیره یک شرکت سهامی عام را رقم میزند و مدیر عامل این شرکت، شهرداران هستند؛ لذا باید به نحوی این شرکت سهامی عام رفتار کند که به بدنه سهامداران خود یعنی مردم سود برساند. او افزود: ما باید مطالبهای از دولت و بدنه حاکمیت کنیم که منجر به سود آوری برای مردم شود؛ چرا که این سود آوری منجر به اعتمادسازی آحاد مردم میشود و نتیجه این اعتمادسازی حضور حداکثری مردم در عرصههای مختلف کشور را رقم خواهد زد. عــضـــو شــورای عــالی اســتـــانهــا خاطرنشان کرد: بزرگترین ظلمی که به بدنه شوراهای اسلامی شده است، تلاقی و همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری بود. یکی از مطالبات ما جدابودن انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری است؛ چرا که که انتخابات ریاستجمهوری یک انتخابات سیاسی است، اما انتخابات شــوراهای اســلامی یک انتــخابات اجتماعی و خدماتی بوده و حواشی و هیاهوی انـتخابــات ریــاستجــمــهـوری بر گرمای انتخابات شوراهای اسلامی اثر معــکوس میگــذارد و نگــاههای مردم بــیشتر به ســمت انــتخابات ریاستجمهوری معطوف میشود.
افزودن دیدگاه جدید