فراری‌دهنده‌های غذایی آلرژی بهاری

چگونه می‌توان از حساسیت این فصل پیشگیری کرد؟

مواد غذایی نقش زیادی در افزایش یا کاهش آلرژی بهاری دارد اما آنچه نقش مهم‌تری در کاهش این اختلال دارد طبق توصیه دکتر مینا جهانبخش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی معرفی می‌شود.

شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

غذاهای پر فیبر

 حفظ تعادل باکتری‌های مفید روده، افراد را در مقابل آلرژی فصلی و آسم حفاظت می‌کند. از این رو، مقادیر کافی از غذاهای غنی از فیبر نظیر توت، پرتقال، نخودسبز، غلات سبوس‌دار و مغزها را در برنامه غذایی‌تان داشته باشید.

اسیدهای چرب امگا 3

مصرف اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند بدن را علیه تولید بالای برخی آنتی‌بادی‌هایی که آلرژی را بدتر می‌کند، محافظت کند. علاوه بر این، امگا 3 خواص ضدالتهابی دارد که شدت علائم آلرژیک را کاهش می‌دهد. ماهی به خصوص انواع چرب آن، منبع غنی اسیدهای چرب امگا 3 است. علاوه بر ماهی‌های چرب، گردو و تخم کتان هم از منابع خوب، امگا 3 هستند.

ماست

ماست کم‌چرب و به‌خصوص ماست پروبیوتیک می‌تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند.  بر این اساس، افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه 2 تا 3 لیوان ماست از ماه‌های قبل از شروع فصل آلرژی‌زا در مقابل حساسیت‌های فصلی ایمن می‌شوند.

ویتامین‌ها

 مصرف انواع ویتامین‌های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، تخم‌مرغ، انواع سبزی‌های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین‌های گروه C مانند مرکبات و سبزی‌های تازه و سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می‌تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی‌ها بکاهد.
سیــــــر و پیـــــاز نیز به عنوان یک تقویت‌کننده بسیـــــــار قوی برای سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضدباکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می‌کند.

بابونه

بابونه گیاهی است که مصرف آن ضمن دارابودن خواصــــــی نظیر تقویت‌دهی به مغز، درمان‌کننــــــده سردرد و به‌ویژه از نوع میگرن، تقویت‌کننده عمل هضم، تب‌بر، درمان کم‌خونی، درمان بی‌اشتهایی، تسکین‌دهنده دردهای ماهیانه و التیام زخم‌های سطحــــــی؛ به علت داشــــــتــــــن مـــــــاده ضد حساسیــــــت طبیــــــعی برای درمـــــــان آلرژی مفید است. گفتنی است که برای مصرف بابونه، آن را باید به صورت دم کرده استفاده کرد.

چای سبز

از میان چای‌های رایج امروز در سبد غذایی خانواده‌ها، چای سبز می‌تواند عوامل التهابی را کاهش دهد. از همین رو نوشیدن آن در این فصل مناسب است. البته باید توجه داشت که در مصرف آن نباید زیاده‌روی شود.

روغن بنفشه

روغن بنفشه از گیاهان مفید و ضد آلرژی است که برای استفاده از آن باید ابتدا بینی را از فضولات خالی کرد و پس از شست‌وشو و خشک‌شدن آن با کمی روغن بنفشه داخل بینی را چرب کرد.

سیاه‌دانه

مقداری سیاه‌دانه را جوشانده یا آن را کمی بو دهید و در همان حالی که گرم است، در پارچه‌ای نازک ریخته و بر سر ضماد کنید تا باعث رفع زکامی که همراه با آبریزش و عطسه فراوان در این فصل است، شود یا اینکه سیاهدانه را نرم ساییده و با آب گرم خمیر کرده و بر سر بمالید و ببندید و پس از دو ساعت سر را بشویید.

میخک

میخک نیز از جمله گیاهان دارویی مؤثر برای رفع حساسیت فصلی است. برای استفاده از میخک در این مواقع باید مقداری میخک را با کمی اگیر ترکی و حضض مخلوط کرده و پس از ساییدن آن به صورتی که کاملا نرم شده باشد، روزانه آن را در بینی بکشید تا مانع از آبریزش بینی ناشی از آلرژی شود.

بادرنجبویه

به گفته کارشناسان استعمال دم‌کرده گیاه بادرنجبویه نیز به علت دارابودن خاصیت آرام‌بخشی، تحریکات حساسیتی را کاهش می‌دهد.

کاسنی و شاه تره

مصرف گیاهان کاسنی و شاه‌تره نیز باعث تصفیه کبد شده و علائم ناشی از بروز حساسیت را در بدن کاهش می‌دهند.

افزودن دیدگاه جدید

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.