امروزه استفاده از طب سوزنی برای درمان بسیاری از بیماریها به اثبات رسیده است تا حدی که برخی از پزشکان ضمن ارائه راهکارهای درمانی خود به بیماران، کمک از این نوع طب را برای تسریع در بهبودی بیماری پیشنهاد میدهند. یکی از این بیماریها که شیوع زیادی در جوامع پیدا کرده است، کبد چرب است، بیماریای که اغلب افراد دارند و از وجود آن بیاطلاع هستند، بنابراین چه خوب است از طب سوزنی غافل نشوند. حال برای شناخت بیماری کبدچرب و چگونگی درمان آن با طب سوزنی نظرات دکتر الهه حاجیصادقی، متخصص و محقق طب سوزنی را بدانید.
کبد عضو بسیار حیاتی برای بدن است. این عضو کارهای بسیاری انجام میدهد که مهمترین وظیفه آن سوختوساز کربوهیدرات، چربیها و پروتئینها است. همچنین این عضو بدن عمل ذخیرهسازی و فعالسازی ویتامینها و مواد معدنی را انجام میدهد؛ تولید صفرا نیز میکند که برای کمک به هضم و جذب چربیها لازم است، آمونیاک را هم که بسیار سمی است، با تبدیل به اوره از خون پاک میکند. اما برای آشنایی با فیزیولوژی کبد از دیدگاه طب سوزنی باید گفت این عضو بدن از پرخونترین اعضای بدن انسان است. چربیها، مواد شیمیایی مختلف با صدها عمل بیوشیمیایی توسط کبد تغییر شکل یافته و به مواد قابل استفاده تبدیل میشوند.
جالب است که بدانید کبد سالم یک جریان آرام انرژی را به تمام بدن منتقل میکند و جالبتر اینکه وقتی کبدها هماهنگ باشد، استرس و فشار روحی کاهش پیدا میکند، در حالیکه وقتی کبد دچار انسداد نسبی یا اختلال انرژی و یا حرارت بالا باشد، جریان انرژی در کبد و در کل بدن دچار اختلال یا ایستایی میشود در نتیجه اختلالات زیادی ایجاد میکند.
در بسیاری از اوقات هم افزایش انرژی کبدی وجود دارد که شایعترین آن زمانی است که غذا زیاد خورده شود، بهویژه اگر پرچرب باشد که در این حالت کبد متورم شده و گردش ملایم انرژی از کبد به سایر اعضا متوقف میشود.
اما منظور از کبد چرب، رسوب چربی و عمدتا چربیهای خنثی مثل تریگلسیرید در سلولهای کبدی است که پیدایش آن در مصرفکنندگان مشروبات الکلی، افراد چاق، کمتحرک، مبتلایان بـه دیابت، چربی خـون بـالا، افراد پراسترس و مصرفکنندگان طولانی مدت غذاهای دارای مواد نگهدارنده همچون فستفـودها و نوشابههای گازدار بیشتر دیـده میشود. علاوه بر این، آمیودارون، نیفیدیپین، دیلتیازوم، کلروکین، ترکیبات کورتیکو استروئیدی، تتراساکلین داروهایی هستند که مصرف آن میتواند باعث ایجاد کبد چرب شود.
گفتنی است که عدم درمان کبد چرب میتواند فرد مبتلا را به سمت نارسایی کبد و سیروز کبدی کند. ضمنا همانطور که چربی در کبد رسوب میکند، میتواند در جداره عروق دیگر بدن از جمله عروق قلبی، مغزی و کلیوی هم رسوب کند و باعث آسیب به این اعضا شود و حتی پوست و چشم هم میتواند آسیب ببیند. در بیشتر موارد کبد چرب بدون علامت است و پزشک در بررسی آزمایشگاهی یا سونوگرافی یا سیتیاسکن بهطور اتفاقی آن را کشف میکند.
فرد بهندرت از ضعف و بیحالی، خستگی دائمی و احساس فشار و درد مبهم در ناحیه فوقانی و راست شکم شاکی است؛ بهخصوص این علائم در مواردی که کبدچرب سریع ایجاد شده باشد، بیشتر بروز میکند. بهتر است بدانید شیوع این بیماری در آقایان دو برابر خانمهاست که البته با افزایش سن میزان شیوع در خانمها به آقایان نزدیک میشود، بهویژه پس از یائسگی؛ بیماری کبدچرب در خانمها سیر فزایندهای پیدا میکند.
تأثیر طب سوزنی بر کبد
با توجه به اینکه تأثیر طب سوزنی در کاهش استرس، کاهش اشتها، کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش بهخوبی به اثبات رسیده است، بنابراین در کنار اصلاح رژیم غذایی (کاهـــــش چربیها و افزایش میوه و سبزیجات) و ورزش منظم میتواند به عنوان یک روش درمانی مناسب در درمان بیماری کبدچرب انتخاب شود. در واقع درمان کبدچرب با طب سوزنی یکی از روشهایی است که برای مشکل چربی کبد استفاده میشود. در این روش، متخصص طب سوزنی طی چند جلسه با استفاده از سوزنهای طبی و دانشی که دارد، بیماری کبدچرب را بهبود میبخشد و این موضوعی است که طی آزمایشهای بسیار بر روی بیماران به اثبات رسیده است و به نوعی شیوه طبیعی برای درمان محسوب میشود.
نحوه درمان
برای درمان کبد چرب با طب سوزنی روی مریدین کبد و نقاط خاصی از بدن سوزنهای بسیار ظریف طب سوزنی حدود نیم ساعت قرار میگیرد که البته این روش نیاز به چند جلسه بسته به شدت بیماری دارد. گفتنی است که مهارت در این شیوه درمانی مهم و تأثیرگذاری بالایی برای بهبودی دارد.
افزودن دیدگاه جدید