«کووید 19 را که رد کنید، کوویدهای دیگر را چه خواهید کرد؟...» این گفته دکتر سیامک علیان، پژوهشگر درمانهای طبیعی و نویسنده کتاب «درمانهای ساده برای بیماریهای سخت» است که بدین منظور چاره موثری را برای نجات از کووید 19 و به طور کلی بیماریهای دیگری که در آینده هم ظهور پیدا میکند! ارائه داده است. آنچه در زیر میخوانید، خلاصهای از نظرات اوست.
در این مدت که بیماری کووید 19 وجود دارد، بیشتر به ماسکزدن و استفاده از انواع ضدعفونیکنندهها مثل الکل توصیه میشود؛ اما چندان صحبتی از سیستم ایمنی و تقویت بدن نیست.
البته ماسکزدن و نظافت دست، خوب و مناسب است؛ اما حدی دارد و باید بهجا و بهموقع باشد.
خیلی اوقات بعضی را دیدهام که با وجود آنکه در خودروی تکسرنشین هستند، ماسک میزنند یا در پارک، برخی را در حال ورزش میبینم که تا 50 متری آنها کسی نیست؛ اما ماسکشان را برنمیدارند!
این افراد بهتر است توجه داشته باشند که اگر دائم و بیجا و بیموقع ماسک بزنند، کمکم بویایی خود و سیستم تنفسیشان دچار اختلال میشود. تا به حال مراجعهکنندگان زیادی داشتهام که بویایی خودشان را از دست دادهاند یا به بیماری تنفسی مبتلا شدهاند.خیلیها هم بیشازحد دستشان را میشویند و الکلی میکنند و بعد ماندهاند که چرا اگزما گرفتهاند!
جالب است بدانید که کره زمین هم مثل انسان و هر چیز دیگر هاله دارد و این هاله همان لایه ازن است که در صورت تخریب، این لایه هم دچار مشکل میشود؛ درست مثل انسان که اگر دائم به بدن خود الکل و شوینده بزند، پوست را دچار اختلال میکند و اینجاست که میتوان گفت چرا در حال حاضر کودکان هم به بیماری کووید 19 مبتلا میشوند. این درحالیاست که ابتدای این بیماری، آنها از کووید 19 مبرا بودند و تقریبا آمار آنها صفر بود؛ چراکه والدین دائم به کودکانشان ماسک میزدند و مرتب دستشان را الکلی میکردند!باید بدانید که بدن انسان طوری آفریده شده است که قابلیت همزیستی با بسیاری از میکروبها و ویروسها را دارد؛ اما وقتی دائم دستتان را ضدعفونی کنید، آنها را نابود میکنید؛ در حالی که همین میکروبها مانع از ورود و تکثیر ویروسهای عفونی مثل کووید19 میشوند.بهتر است کمی فکر کنید؛ اگر ویروس قدرتنمایی کند، دلیل بر قدرت آن نیست؛ بلکه بهخاطر ضعف شماست. وقتی سیستم ایمنی بدنتان ضعیف شود و دلهره داشته باشید، زمینه را برای ورود ویروس مهیا میکنید.درحقیقت ویروسها نیاز به محیط تاریک، مرطوب، گرم و سیستم ایمنی ضعیف دارند تا در آنجا رشد کنند و تکثیر یابند؛ اما مهمترین موضوع که اکنون لازم است به خاطر بسپارید، این است: بیماریهایی که عامل انگلی و میکروبی دارند، زمانی بر شما غالب میشوند که به آنها پیام دعوت و پذیرش دهید.در این هستی، همه چیز قانون دارد و دارای کد و طول موج است.
در این بین، ویروس که تنها یک ساختار پروتئینی ساده است، در جایی که طول موج مناسب را دریافت کند، به همان سمت سوق پیدا میکند؛ برعکس اگر در جایی قرار گیرد که طول موجی دریافت نکند، از بین خواهد رفت.
در هر صورت سالیان سال است که ویروس هست و هدف آن، تولید و تکثیر است؛ ضمن آنکه انواع و اقسام آن وجود دارد. پیش از این هم بیماریهای ویروسی زیادی داشتیم؛ مثل زمانی که مسافران از مکه و کربلا میآمدند، انواع آنفولانزا شیوع پیدا میکرد.
توجه داشته باشید که همه موجودات خواهناخواه در معرض ویروسها قرار میگیرند و به نوعی مبتلا میشوند؛ اما کسی بیمار نمیشود که با ضرباهنگ هستی یکی باشد؛ یعنی سالم و دارای سیستم ایمنی قوی باشد.
شما انسان مردهای را در نظر بگیرید که چندساعتی در گوشهای باشد، میکروارگانیسمها طبق وظیفهشان در هستی، داخل او نفوذ کرده و با خاک یکسانش میکنند؛ حالا همین را تعمیم دهید به فردی که ضعیف است و میترسد که قاعدتا همین ضعف و ترس او، پیام دعوت برای ویروسها منعکس میکند و به نوعی آنها را جذب خود میکند. بنابراین موثرترین راه برای رهایی از کووید19 و کلیه بیماریها، تقویت سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی با تعادل بدن، غذای سالم، عدم یبوست، انجام ورزش، کنترل استرس و... تقویت میشود.
سالم بخورید
درباره صنعتیشدن غذاها حرفهای زیادی شده است؛ تا جایی که امروز کمتر کسی است که از مضرات صنعتیشدن خوراکیها که باعث کاهش ارزش غذایی آنها میشود، بیاطلاع باشد؛ بنابراین بهتر است از آن بگذریم و به چند راهکار ساده، ولی مهم بپردازیم. برای رسیدن به سلامت و تهیه غذای سالمتر نکات زیر را رعایت کنید:
مواد غذایی تازه تهیه کنید.
آشپزیکردن را جایگزین استفاده از غذاهای آماده و بازاری کنید؛ حتی اگر به دلیل کمبود وقت، مجبور شوید غذایی ساده تهیه و آماده کنید.
مصرف قندهای طبیعی و ساده مانند عسل، شیرههای گیاهی، شکر سرخ، نبات و... را جایگزین قند و شکر سفید کنید.
مصرف روغنهای طبیعی مانند روغن زیتون، روغن کنجد و... را جایگزین روغنهای دیگر کنید.
به مصرف محصولاتی که در فصل و اقلیم زندگیمان تولید شده است، اولویت دهید؛ زیرا طبیعت به طور ذاتی به گیاهان و جانوران میآموزد که چگونه به بهترین شکل با محیط خود تعامل و سازگاری یابند و شما با مصرف محصولات آنها این عامل نهفته را دریافت میکنید؛ مثلا فردی که در سرزمین سردسیر زندگی میکند، نباید زیاد از میوههای منطقه گرم استفاده کند؛ زیرا گیاهان در این مناطق میآموزند که چگونه در برابر حرارت و دمای بالا مقاومت کنند؛ ولی مصرفکننده آن در منطقه سردسیر برعکس، نیاز به مقاومت در برابر سرما دارد. بر همین اساس، زیادهروی در مصرف محصولاتی که در آب و هوا، اقلیم و فصل متفاوت یا متضاد با شرایط انسان حاصل شدهاند، میتواند بیماریزا باشد. این موضوع در خصوص فراوردههای حیوانی مثل گوشتها، لبنیات و ماهیها نیز صادق است.
روزانه میوههای فصل، سبزیها، مغزهای خام، غلات و حبوبات، جوانهها و بهطور خاص سیب را با پوست مصرف کنید؛ همچنین هر روز روغن زیتون، نمک دریا، سبوس دوم غلات، شربت عسل (به همراه لیموترش) و شیرههای گیاهی مثل شیربادام و... استفاده کنید.
غذا را خوب بجوید
وقتی غذا را زیاد بجوید، بهتر هضم شده و پروتئین، ویتامین و املاح آن بهتر جذب میشود؛ همچنین نیازهای بدن را برآورده میکند و کمتر دچار ضعف میشوید؛ زیرا ضعف موجب خردهخواری و اشتهای کاذب نیز میشود؛ درضمن وقتی غذا را مثلا دو برابر میجوید، پس باید دو برابر وقت صرف کنید که این خود موجب سیری طبیعی یا حتی اضافه آوردن مقداری از غذاست که همین مقدار کم میتواند طی هفتهها و ماهها میزان چشمگیری باشد.
آداب غذاخوردن را رعایت کنید
روش غذاخوردن و رعایت آداب آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. به نمونههایی از آن اشاره میکنم:
همیشه سعی کنید تا زمانی که احساس واقعی گرسنگی ندارید، چیزی نخورید تا معده پذیرای غذای جدید باشد و از خوردن، حس خوشایندی بهدست آید.این موضوع مهم است که از غذا خوردن لذت ببرید؛ در غیر این صورت، از غذایی که با اکراه میل شود، نه تنها بهرهای نمیبرید، بلکه ممکن است دچار بیماریهای جسمی و روانی شوید.
پیش از سیر شدن کامل، دست از غذاخوردن بکشید تا معده فضای کافی برای فعالیتهای گوارشی خود داشته باشد.
پیش از صرف غذا حتما دستان خود را بشویید؛ ولی آنها را خشک نکنید؛ زیرا حوله و دستمال حتی دستمال کاغذی، محیط مناسبی برای اختفا و تکثیر انواع میکروبها و قارچهاست و دستهای خیس شما این فرصت را به آنها میدهد که به سطح پوست انتقال یابند و همراه با غذا وارد بدن شوند؛ درضمن در صورت امکان، غذاهایی را که میتوان بدون قاشق و چنگال خورد، با دست تناول کنید تا باعث انتقال انرژی مثبتِ سر انگشتان به غذا و همچنین خوشمزهتر جلوه کردن آن شود.
غذا را با چشیدن کمی نمک آغاز کنید تا پیش از ورود غذا به دهان، محیط ضدعفونی شده و غدد بزاقی فعال شوند. با این شیوه، فرمانی از مغز صادر میشود؛ مبنی بر اینکه برای هضم و فرایندهای گوارشی، خود را آماده کند. همین امر، موجب پیشگیری از غافلگیری گوارشی و غذازدگی میشود.
بهتر است از نمک دریایی استفاده کنید و در پایان غذا نیز از چشیدن دوباره نمک بهره گیرید تا محیط دهان از حالت اسیدی که بر اثر بزاق و غذا ایجاد شده است، خارج شود؛ زیرا همین اسیدیبودن باعث بدبویی دهان و خرابی دندانها میشود.
شاید این پرسش برای افراد با فشارخون بالا پیش بیاید که آیا چشیدن نمک باعث افزایش فشارخون آنها نخواهد شد؟
پاسخ این است که اگر این افراد غذا را کمنمک یا بینمک میل میکنند، این مقدار کمچشیدن نمک، نهتنها مضر نیست، بلکه بعضا این افراد پس از گذشت مدتی از اجرای این دستور، اظهار رضایت و پیشرفت در درمان فشارخون خود میکنند.
مصرف مایعات همراه با غذا موجب اختلالهایی در هضم میشود. آب، نوشابه، ماست، دوغ، چای و حتی سالاد ازجمله مواد غذایی هستند که بهتر است همراه غذا میل نشوند؛ زیرا مصرف مایعات با غذا باعث جویدن کمتر و فرو دادن سریع غذا یا بلعیدن آن میشود. در این صورت شما با کاهش چشمگیری در ترشح بزاق روبهرو میشوید.
مایعات، بهخصوص اگر سرد هم باشند، باعث کمشدن ترشحهای گوارشی و برعکس، زیادشدن حجم شیرابه معده میشوند که نتیجه آن ورم معده، نفخ، افزایش سایز شکم و پهلو، کمخونی و... است.
بهترین زمان برای مصرف مایعات، میوه و سالاد، نیمساعت پیش از صرف غذا یا دو و نیم ساعت پس از آن است.
مصرف سالاد همراه غذا که امروزه به یک فرهنگ تبدیل شده است، اضافه بر مشکلات ذکر شده، به دلیل آنکه سالاد،
غذایی گیاهی و خام است، در معده نمیتواند همراه غذای پخته و گوشتی به درستی هضم و جذب شود؛ زیرا این
دو، هضم متفاوتی دارند که نهایتا با مصرف توأم آنها، هر دو به صورت نیمههضمشده، مانده و مشکلآفرین میشوند.
یبوست را رفع کنید
یبوست نهتنها عامل بسیاری از بیماریها، بلکه موجب تراکم و نگهداری مواد زائد ناشی از عدم دفع کامل و صحیح است که میتواند منجر به اضافهوزن و بزرگی شکم نیز شود.
در این بین، برخی از افراد به دارو روی میآورند تا یبوست خود را رفع کنند؛ اما باید به جای تکیه بر داروها، به عوامل ایجاد یبوست مثل کم جویدن، مصرف مایعات همراه با غذا، کمتحرکی، سردی و کرختکنندگی بعضی از خوراکیها مثل چای سبز و سیاه، ماست و دوغ و غیره توجه کرد و در صورت تمایل، برای رفع این مشکل حدود نیم ساعت پیش از وعدههای غذایی از ملینهای نرم و روانکنندههای طبیعی سود برد؛ مثل انواع آلو، توت، هلو، انجیر، لبو، خوراک آلو و اسفناج یا بذرهای ملین مثل تخمشربتی، تخم ریحان، قدومه شیرازی، خاکشیر و غیره که چند دقیقه در آب جوش ماندهاند.
ورزش کنید
همیشه بین مقدار غذای میل شده و کار و فعالیتی که انجام میشود، باید توازنی برقرار باشد؛ از همین رو است که برای مصرف و عدم ذخیرهسازی بیش از حد قند و چربی سعی در ورزش و فعالیتهای بدنی بیشتر دارید؛ اما در اینجا باید به نکته بسیار مهمی اشاره کنم: ورزش راهی برای تندرستی و سلامتی است؛ نه ابزاری برای کمکردن وزن.
مدتهاست که میبینیم به تمام افراد چاق، پیادهروی را توصیه میکنند و ساخت و فروش تردمیل در آنها به تجارتی پرسود بدل شده است. مسئله این است که پیادهروی میتواند راهی آسان و دردسترس برای افراد لاغر یا میاناندام برای حفظ سلامت و پیشگیری از چاقی باشد؛ ولی این کار برای افرادی با اضافه وزن بالا موجب فشار به ستون فقرات و مفاصل میشود؛ بدین ترتیب در طولانیمدت ساییدگی زانو و نارسایی کمر و مشکلات قبلی آنها اضافه میشود؛
درضمن به تجربه میبینیم که پیادهروی زیاد موجب لاغری صورت و بالاتنه شده و برعکس موجب تراکم بافت در پایین تنه میشود که دیگر نمیتوان به راحتی آن را درمان کرد. پس میتوانید به جای آنکه بر عمود و قامت بدن فشار آورید، از پیادهروی در آب، شنا، دوچرخهسواری یا ورزشهای سبک بهصورت نشسته، خوابیده یا با دستگاه بدنسازی به صورت کنترل شده بهره ببرید.
همچنین میتوانید بهانه نداشتن وقت را کنار بگذارید و نرمش کنید؛ بدین منظور به مدت پنج دقیقه کاری را انجام دهید که من آن را «قرص ورزش» نامیدهام؛ زیرا تقریبا به اندازه خوردن یک قرص و نوشیدن یک لیوان آب بعد از آن وقت نیاز دارد و به همان اندازه فشرده است.
ابتدا حدود دو دقیقه به آرامی در جا بدوید؛ سپس حدود سه دقیقه چند حرکت ساده را به ترتیب زیر انجام دهید:
در حالت ایستاده، سر و گردن را به صورت دایرهای از هر طرف بچرخانید.
دستها را روی شانهها قرار داده و شانهها را از هر طرف بچرخانید.
دستها را رو به جلو گرفته و از آرنج مثل ملخ هواپیما به هر طرف بچرخانید.
دستها را بالا برده و مچ دست را به هر طرف بچرخانید.
دستها را بهصورت صلیب در دو طرف کاملا باز کرده و بالاتنه را بچرخانید؛ ولی پاها و لگن را ثابت نگهدارید.
دستها را به پهلوها گذاشته و کمر و لگن را بچرخانید.
حالا خم شده و زانوهای خود را گرفته و به سمت داخل و خارج بچرخانید.
در پایان بایستید و درحالیکه یک پایتان روی زمین است، سر انگشتان پای دیگر را روی زمین گذاشته و پاشنه پا را بالا گرفته و مچ پا را بچرخانید (چرخها 10 بار و برعکس جهت آن نیز ۱۰ مرتبه انجام شود).
نکته اول: بهتر است همزمان از نوعی موسیقی استفاده کنید که دارای ریتم و ضرباهنگ مناسب باشد؛ زیرا میتواند باعث ایجاد تعادل بین بدن مادی و بدن غیر مادی نیز شود.
نکته دوم: این حرکات چرخشی علاوه بر تقویت مفاصل اصلی بدن، باعث تعادل و تنظیم جریان خون، جریان عصب و سیر انرژی در بدن میشود و شما میتوانید در روز حتی بیشتر از یکبار آن را انجام دهید و بعد از چند روز اثرات فوقالعاده آن را مشاهده کنید.
پس از اتمام حرکات، پنج بار نفس عمیق بکشید؛ به شرط اینکه به آرامی و بدون فشار باشد و بعد از دم و همچنین بازدم حتما حبس کوتاهی انجام شود.
در ضمن توجه داشته باشید که این چند نفس باید مشابه هم و با مقدار زمان یکسان انجام شود. دوم اینکه، موقع گرفتن دم، تجسم کنید که هوا همراه با انرژی و شادی و روشنایی وارد تمام بدن شما میشود و در بازدم با خود خستگی، غم و تاریکی را از جسم و روانتان خارج میکند.
استرس را کنترل کنید و نترسید
استرس هرچند واکنش طبیعی و نوعی ایجاد آمادگی برای روبهرو شدن با حوادث است، اما امروزه تبدیل به دلهره و اضطراب دائمی، همراه با فشار روانی شده که موجب تخریب، ناکارآمدی و بیماری جسم و روان شده است و به جرئت میتوان آن را بلای عصر جدید نامید.
شاید این حرف به نظر اغراقآمیز باشد؛ ولی اگر از چگونگی عملکرد آن بر جسم و روان آگاه شوید، به راحتی میپذیرید که استرس، مادر بیشتر بیماریهای امروز است.
برای رهایی از استرس و عوامل ایجادکننده آن بهتر است:
مصرف خوراکیهایی را که طبیعتی سرد و اسیدی دارند، کم کرده یا اثرات آنها را با خوراکیهای گرم و قلیایی جبران کنید؛ در حدی که تعادل نسبی همیشه برقرار باشد.
با رعایت صحیح آداب غذا خوردن و رفع یبوست از تراکم مواد زائد در بدن پیشگیری کنید.
با انجام ورزش، نرمش، ماساژ و تنفس عمیق روزانه، از انقباض ناخواسته در جسم و روان پیشگیری کنید.
زیربنای فکری و اعتقادی خود را بازنگری کرده و در صورت نیاز آنها را تغییر دهید؛ مثلا احساس رهایی و امنیت در زندگی بیانتهای خود را جایگزین ترسهای غیرطبیعی کنید.
دیدگاهها
مطلب بسیار مفیدی است ممنون
افزودن دیدگاه جدید